Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda bez odbrane trofeja u Kupu Srbije

Izvor: KKŽ Crvena zvezda

Košarkašice Crvene zvezde nisu uspele da po treći put uzastopno osvoje Kup Milana Cige Vasojevića. U finalu je slavio KŽK Partizan 1953 61-68 (21-24, 17-18, 19-12, 4-14), i tako prekinuo Zvezdin niz od 11. uzastopnih pobeda.

Prva četvrtina je protekla u velikim serijama obe ekipe, kao i sam početak meča. Crno-bele su bolje ušle u utakmicu i prve stigle do osetnije prednosti. Ivanka Matić je predvodila svoju ekipu u seriji 10-2 koja je donela plus 9 Partizanu, (6-15). Zvezda je odmah odgovorila furiznom serijom 15-0 i preuzela prednost, a „večiti rival“ uzvratio sa nove dve trojke, i završnicom koju je obeležila Milica Spikić sa šest vezanih poena za 21-24 na kraju prvih deset minuta.

Velika borba i u drugoj četvrtini. Nastavila se serija crno-belih, Spikić pogađa za 21-29, a nakon serije Zvezdinih dama 8-0 za poravnanje rezultata (29-29), gledali smo period igre koš za koš. Nakon skoro tri minuta bez poena na obe strane Marija Prlja dovodi Zvezdu u prednost, a Partizan preko Ivanke Matić stiže do +5 (35-40). Aleksandra Katanić i Biljana Stjepanović su iskoristile 3/4 penala, da bi Vučković pogodila u prodoru, u poslednjem napadu za 38-42 na poluvremenu.

Marija Prlja je trojkom otvorila treću četvrtinu, ali nisu imale rešenja za Ivanku Matić Zvezdine košarkašice, koja je poenima održavala prednost svoje ekipe. Nakon nekoliko tehničkih grešaka i izgubljenih lopti, čvrsta odbrana i kontrola skoka u tim trenucima su doneli sigurnost, pa su Aleksandra Katanić i Biljana Stjepanović donele novo izjednačenje, (48-48). Jelena Jovanović je donela Zvezdi prednost, a zatim nakon osvojene lopte i skoka izborila novi napada, nakon kojeg je faulirana Marija Prlja u šutu za tri poena, i iskoristila tri penala, (54-50). Lidija Vučković je izjednačila rezultat, a Zvezda u penal završnici polovična, ali sa tri poena prednosti ulazi u poslednjih 10 minuta, 57-54.

Nijedna ekipa ni u poslednjem kvartalu nije uspevala da se rezultatski odlepi do finiša susreta, ali Crvena zvezda je uspela da postigne samo 4 poena. Ivanka Matić je bila prevaga, pravila je velike probleme u reketu, i sama održavala Partizan u igri. Zvezda je ušla u loš šuterski ritam, nije uspevala da pogodi ni nakon prodora, ni sa distance, a crno-bele su do prelomne prednosti došle na ulasku u poslednji minut finalnog susreta. Cvetković je promašila oba slobodna bacanja, ali novi ofanzivni skok Matićke, i trojka Klausen za 61-66. Matić je nakon toga realizovala oba penala i psotavila konačan rezultat 61-68.

KKŽ Crvena zvezda: I.Katanić 2 (2sk), Stjepanović 12 (6sk 4as), Tešić, Prlja 10 (2as), Bogićević 2 (3sk), Zukanović, A.Katanić 13 (5sk 2as), Đokić, Naumčev 3 (3sk), Bojović, Đorđević 6, Jovanović 13 (6sk 4ukl).

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama