Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Alimpijević: Potrebna nam je podrška, za to smo se borili

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju ekipu Mornara u prvom meču plejofa ABA lige. Trener crveno-belih Dušan Alimpijević i prvotimac Dejan Davidovac pozvali su navijače da u nedelju ispune dvoranu ‘’Aleksandar Nikolić’’.
Košarkaši Crvene zvezde mts započinju borbu koja je na početku sezone postavljena kao apsolutni prioritet. Prvi rival na putu ka osvajanju trofeja ABA lige je ekipa Mornara, a odlukom kluba ulaz na tribine A,B, C i D je besplatan! Pred meč koji je na programu u nedelju od 19 časova, na konferenciji za medije govorili su trener Dušan Alimpijević i prvotimac Dejan Davidovac.
Trener KK Crvena zvezda mts , Dušan Alimpijević:
 “Od starta sezone govorimo šta je naš primarni cilj i došli smo do finiša tog dela zadatka. Prvi deo je bio da obezbedimo prednost domaćeg terena, a sada glavni deo sezone je upravo početak plejofa. Baš zato što smo se borii za domaći teren, moram da pozovem sve navijače da dođu na utakmicu da nas podrže,  jer mnogo puta smo ove sezone videli koliko nam znači taj vetar u leđa i publika na našem terenu. U poslednje vreme vidite kakvih sve stvari ima oko kluba i šta se sve dešava u ovoj prvoj sezoni ciklusa, kakvih stvari ima, koje su svima jasne. Koliko ljudi žele da Zvezdu sklone sa prvog mesta, siguran sam da je to deo za klub kojim se bavi, a sportski deo je na nama. Ovo je momenat u kome svi definitivno moramo u opštu mobilizaciju, kako sportsku tako i svih oko kluba. Nova situacija Nemanja Dangubić najverovatnije završio sezonu. To je još jedan razlog da dobijemo podršku i krenemo u nastavak ovog takmičenja i da zajedničkim snagama izguramo primarni cilj. Svi znamo višestruki značaj toga, počev od Evrolige sledeće sezone.
Dangubić se vratio iz Minhena, bio je na treningu. Postoji problem koji je prisutan poslednjih nekoliko sezona. Taj problem se produžavao. Jednostavno, svi smo ovde pod idejom da je zdravlje igrača najvažnije. Ne treba da se ulazi u preterani rizik i probleme veće nego što ima. Najvažije je da postoji rešenje. Ja sam sebi čvrsto obećao od početka sezone i od kad se bavim poslom da svaki put pravim veliku stvar od nedostatka, svi koji su tu vrlo uspešno mogu dobro da zamene bilo koga, zato ne bih produbljivao priču oko Dangubića. Siguran sam da će rešiti i da je njemu najteže, ali taj problem zahteva više vremena, jer je drugačiji metod oporavka.
Mnogo nam znači poslednja pobeda, rekao sam to posle Valensije. Mislim da više od pobede znači način na koji smo pobedili i izgledali na terenu kao tim i kao ekipa. Vratili smo se na ona vremena kada smo ove sezone igrali našu najbolju košarku. Prosto je bilo nemoguće da tim bude ravna uzlazna linija koja nema oscilacija na tom putu. Normalno je za nov tim za ovoliki broj novih ljudi, ali najvažnije za nas je dve utakmice u nizu nam daju za pravo da se osećamo najbolje u ovom trenutku.
Vrlo poštujem Mornar i trenera, naravno. Imaju sjajnu sezonu iza sebe, vrlo dobre partije iza sebe na svim frontovima. Apsolutno zasluženo su na tom mestu, jako dobro igraju. Izuzetno cenim rad trenera Pavićevića i siguran sam da sve to što pričaju i što su puni samopouzdanja nije za džabe. Ne plašimo se, kad vidim to 10 puta ipak utisak nešto drugo tu. Igramo kod kuće, ne samo Mornar, nego bilo koja ekipa u dvorani ‘’Aleksandar Nikolić’’ mi prvo i osnovno želimo da pokažemo da smo mi u sovjoj kući i da igramo pred svojim navijačima. Činjenica da smo u našoj dvorani izgubili smo dve utakmice – PAO i Himki. Još jednom veliki respekt za sve, za Mornar, ali naši ciljevi su takvi bez obzira ko je protivnik.
Zgusnut raspored, koliko god da nas je izmučio, sada kada kreće plejof i kada su naše šanse za Top 8 minumum minimuma želimo da damo prednost osvjanju ABA”

Dejan Davidovac:
‘’Nama zvanično sutra kreže najvažniji deo sezone, plejof ABA lige. Svi znamo da je osvajanje ovog takmičenja prvi cilj. Maksimalno koncentrisamo i spremno dočekujem utakmicu i nadam se pobedi. Pozvao bih naše navijače da nas podrže jer se mnogo puta pokazalo koliko nam znači njihova podrška.
Imamo igrače koji su to sve uradili, iskustvo i saveti znače. Nama je najvažniji deo sezone. Meni jeste prvi plej-of, bilo je mnogo velikih utakmica ove sezone. Mislim da maksimalno treba da uđemo koncentrisano i spremno, agresivno, da uzmemo trofej. Tenzija se ne oseća, mi se trudimo da maksimalno uđemo u utakmicu, tako da idemo da uzmemo trofej’’, zaključio je Davidovac.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама