Hokej Hokej/Najava utakmica

Zvezda dočekuje Partizan i Spartak (U14)

Nako što su u sredu, kao gosti, pobedili svoje vršnjake iz tabora večitog rivala, ekipu Partizana (5:3), Zvezdini klinci do 14 godina ove subote i nedelje imaju dva meča koja će odigrati kao domaćini u ledenoj hali Pionir, a u okviru Državnog prvenstva.

Prvo je u subotu na redu još jedan večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana, a susret je na programu od 18:30 časova. Zvezda se pokazala kao superiornija u dosadašnjem delu takmičenja i očekuje se još jedna pobeda, mada derbi je derbi, pa uvek treba biti oprezan.

Trener crveno-belih, Nemanja Janković, pred ovaj susret kaže: “Pobedili smo Partizan u prvoj utakmici 9:1. Druga utakmica je bila naprogramu u prošlu sredu i završila se sa rezultatom 5:3 u našu korist. Očekujem dobar i težak treći ovogodišnji derbi, što je u principu i praznik za sport i za decu koja se bave hokejom. Verujemo u svoje momke i igraćemo kao što smo igrali u predhodna dva derbija, mirno i staloženo”.

Pored našeg trenera, Jankovića, pitali smo i trenera Partizana, legendarong Rašida Šemsedinovića, kako on vidi predstojeći duel. Evo šta je rekao legendarni Rale, koji nas je na kraju i pozdravio (a kako i ne bi): “Vrlo je lepo, kada posle utakmice, koja je završena pobedom kvalitetnijeg tima, budu zadovoljni i pobednici i poraženi. Favorizovana Crvena zvezda je naišla na veliki otpor malih dečaka iz Partizana. Verujem, da će naši dečaci pokusati da ponovo pruže svoj maksimum i da mogu da iznenade protivnika. Naravno, Crvena zvezda je u prednosti, ali ako žele pobedu moraju da i oni pruže svoj maksimum. Moram reći da u sadašnjem sastavu Crvene zvezde nastupaju šestorica igrača koja su igrala u Partizanu, što je u velilkoj meri doprinelo da Crvena zvezda u svojim redovima i ima veći broj kvalitetnih igrača. No, iznenađenja su uvek moguća. Na kraju je najvažnije da ta deca nemaju presiju derbija, a da pobedi hokej i da se sutra, kada postanu pravi igrači, secaju dana kada su započinjali svoje sportske karijere. Puno pozdrava, Rale”.

U nedelju od 16 časova u goste crveno-belima dolazi ekipa Spartaka. Za tu utakmicu trener Janković kaže: “Spartak je vredna ekipa sa kojom utakmice nikada nisu lake. Sa dve pobede protiv Spartaka ulazimo u utakmicu u nedelju kao favoriti što moramo opravdati. Svakako utakmica neće biti laka, ali ćemo mi dati sve od sebe da naglasimo da smo najbolja ekipa u zemlji.”

Biće ovo lepa prilika da roditelji i ljubitelji hokeja dođu na ove dve utakmice i uživaju u igri mladih hokejaških nada.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama