Košarka Košarka/Ženska košarka

Zvezdine dame preko Partizana do F4 WABA

Izvor: KKŽ Crvena zvezda

Košarkašice Crvene zvezde plasirale su se na F4 WABA lige! Zvezda je u hali u Železniku 11. put uzastopno savladala Partizan 78-61 (16-14, 21-14, 16-23, 25-10) i potvrdila 4.mesto!

Crvena zvezda je imala „kredit“ u iznosu od 17 poena pre početka meča, ali upravo sa tom razlikom je 11. put uzastopno savladala „večitog rivala“. Trener Dragan Vuković nije mogao da računa na Jelenu Jovanović i Minu Đorđević.

Velika borba od samog početka. Crvena zvezda je stigla do prednosti preko najiskusnijih Marije Prlje i Biljane Stjepanović serijom 7-0, i nije ispuštala prednost. Prlja i Stjepanović su postigle prvih 11 poena, do trojke Nevene Naumčev, i napravile osnovu za prednost nakon 10 minuta igre, 16-14.

Sredinom druge četvrtine Zvezda dolazi prvi put do dvocifrene prednosti nakon serije 6-0 (27-16), crno-bele uspevaju preko Klausen i Vidović da se približe na 4 poena minusa (32-28), ali nalete gošći odbijaju Prlja i Naumčev, Marijana Zukanović poentira za 37-28, rezultat kojim se otišlo na poluvreme.

Treća četvrtina pripada crno-belima, motivisani rival je pokazao ogromnu želju i uspeo da se vrati u meč. Četiri pogođene trojke su smanjile prednost osvajača duple krune na minus od četiri poena, Zvezda je odgovorila poenima Bojović i Aleksandre Katanić, da bi novom serijom od pet vezanih poena približile na samo koš zaostatka pred poslednjih 10 minuta, 53-51.

Ali kada je bilo najpotrebnije, Zvezda je odigrala najbolje. Kao i do sada, na značajnim utakmicama, odgovornost je preuzela Marija Prlja, i kao i do sada, utakmica je potpuno bila u njenim rukama. Zvezdin plejmejker je bio izuzetno šuterski raspoložen, a u poslednjem kvartalu je ubacila 15 od 29 poena. Prlja je trojkom otvorila poslednju četvrtinu, a zatim je u serijama postizala poene i ponovo dovela crveno-bele na dvocifrenu razliku (69-58), i privela utakmicu u mirnu luku. Na kraju, Zvezda je ubedljivo slavila i 11. uzastopni put protiv crno-belih i obezbedila plasman na finalni turnir Regionalne lige.

Fantastična uvertira pred finalni turnir Kupa Milana Cige Vasojevića ovog vikenda u Banji Koviljači. Pre Kupa Zvezda već sutra u Vrbasu igra utakmicu poslednjeg kola Ženske košarkaške lige Srbije protiv Vrbas Medele.

Marija Prlja – 29 poena, 8 skokova, 6 asistencija! Nevena Naumčev 15 poena, Biljana Stjepanović 13.

KKŽ Crvena zvezda: I.Katanić, Stjepanović 13 (5sk 3as), Tešić, Prlja 29 (8sk 6as 3ukl), Bogićević 4 (4sk 5as), Zukanović 2 (5sk 2as), A.Katanić 6 (8sk 2as 2ukl), Đokić, Naumčev 15 (6sk 2ukl), Bojović 9 (6sk), Čubra, Đorđević.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama