Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Mačva – Crvena zvezda 0:0 (5:4, penali)

Izvor: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde eliminisani su iz Kupa Srbije, i to u četvrtfinalu nakon izvođenja jedanaesteraca.

540-mačva5337.jpg

Stadion: Gradski stadion u Šapcu
Gledalaca: 9,000
Sudija: Dejan Santrač
Strelci: /

Mačva: Puletić, Pejović, Tošić, Jovanović, Ristivojević, Ivić, Obrovac, Adamović, Jeremić, Matić, Gavrić.
Rezerve: Filipović, Jevtić, Božić, Milinković,Gemović, Vladisavljević, Marković.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Le Talek, Babić, Hajdin, Jovičić, Krstičić, L. Ilić, Srnić, Milić, Pešić.
Rezerve: Supić, Frimpong, Gobeljić, Rodić, Milijaš, Adžić, Radonjić.

U prvoj od dve uzastopne utakmice koje će Crvena zvezda odigrati u Šapcu protiv Mačve, viđeni su velika borba i angažovanost svih aktera utakmice. Videlo se od prvog minuta da je domaćin veoma inspirisan i željan da načini iznenađenje i plasira se u polufinale najmasovnijeg srpskog takmičenja, dok je sa druge strane Crvena zvezda želela da nastavi pohod ka peharu koji nije osvojila još od 2012. godine. Debitant na ovoj utakmici u našim redovima bio je levi bek Stefan Hajdin, a mesto u startnoj postavi pronašao je i Luka Ilić.

U prvom delu igre nastavljen je neugodni trend u kojem se Zvezda nalazi već neko vreme; crveno-beli nisu uspeli da stvore mnogo prilika, a gotovo nijednu stopostotnu. Ponovo je najopasniji bio Aleksandar Pešić. Zvezdin napadač u prvoj situaciji nakon što mu je Le Talek glavom asistirao nije uspeo bolje da zahvati loptu, a pri kraju prvog dela igre Pešić je iskoristio dodavanje Hajdina da se veoma vešto okrene oko svoje ose i dođe u situaciju da šutira. Nažalost, golman Puletić je refleksno nogom uspeo da skrene loptu u korner, ali treba reći i da je šut bio upućen iskosa sa leve strane i da Pešić i nije mogao mnogo opasnije da zapreti iz te pozicije.

Uz još nekoliko pokušaja sa distance koji uglavnom nisu bili precizni, kao i pokušaj Babića glavom koji takođe nije išao u okvir gola, bilo je to sve od Crvene zvezde. Na drugoj strani, Mačva je bila gotovo bezopasna, premda treba izdvojiti situaciju iz 34. minuta kada je domaćin bio najbliže golu. Bio je to kontranapad Šapčana, Borjan je morao da istrči kako bi intervenisao; lopta se odbila do Obrovca koji je sa gotovo pola terena šutirao na prazan gol. Međutim, istakao se Le Talek koji je pratio igru i spretno glavom reagovao na samoj gol liniji i sprečio promenu rezultata.

U nastavku utakmice povredio se kapiten Filip Stojković. Uhvatio se za zadnju ložu, i dodatno zabrnuo kako trenera, tako i sve navijače Crvene zvezde. Umesto njega zaigrao je Marko Gobeljić, a nedugo potom šansu je dobio i Nenad Milijaš. Mačva je zapretila preko Matića kojem je Borjan uspeo da odbrani veoma opasan udarac, a na drugoj strani veliku priliku propustio je Nemanja Milić. Čini se da je lopta prešla preko noge Miliću koji je snažno šutirao sa 12 metara, neprecizno.

Utakmica se bližila kraju, sve više nervoze, prekršaja, ali i očekivanog odugovlačenja uticalo je na dinamiku utakmice. Poslednji adut Milojevića bio je Nemanja Radonjićkoji je uspeo da stavi na muke golmana Puletića, što udarcima na gol što opasnim centaršutevima. Stopostotnih prilika više nije bilo, i nakon 90 minuta igre jedanaesterci su odlučivali o plasmanu u polufinale.

U prve četiri serije svi fudbaleri bili su precizni. BabićPešićKrstičić Milijaš bili su precizni za naš tim, a onda je petoj seriji Nemanja Radonjić prebacio gol. To je iskoristio Pejović koji je petim golom doneo Mačvi veliko slavlje i plasman u polufinale.

Crvena zvezda će imati priliku da se revanšira Šapčanima već za četiri dana u prvenstvu Srbije.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама