Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши

Preokret crveno-belih za polufinale plej-ofa

Izvor: OK Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale plej-ofa BPŠ Superlige Srbije pošto su u dramatičnom revanš meču četvrtfinala, punom preokreta, savladali Mladi radnik sa 2:3, po setovima 20:25, 15:25, 26:24, 25:23, 14:16.

Na početku meča Zvezda je delovala sigurno. Povela je na startu i tu prednost je ljubomorno čuvala. Nakon bloka Aleksandra Gmitrovića naš tim je na tehnički tajm aut otišao sa vođstvom od 9:12. Crveno-beli su postepeno povećavali prednost da bi nakon bloka Milutina Nejića ona iznosila 13:18. Serijom od 5:1 domaći su prišli na samo poen zaostatka. Međutim, proradio je blok naših odbojkaša koji su serijom od četiri poena, tri iz bloka, došli do vođstva u setovima – 20:25.

Crvena zvezda je nastavila sa dobrom igrom. Ponovo je naša ekipa na početku seta došla do vođstva koje je postepeno uvećavala da bi na polovini drugog perioda bilo 7:12 za Zvezdu. Serijom od 1:7 izabranici Dragana Kobiljskog su poveli sa 11:20, a ubrzo su preko Nejića došli i do dvocifrene prednosti 12:22. Rutinski su set priveli kraju i poveli sa 0:2 – 15:25.

Mladi radnik je potom zaigrao mnogo bolje. Odličnim servivisma i dobrom igrom na mreži domaći su vodili sa 12:6. Međutim, Zvezda se nije predavala. Naši odbojkaši su sa tri vezana poena smanjili razliku, a onda serijom od pet poena, posle dva vezana bloka Mašulovića, i preokrenuli rezultat u svoju korist 15:16. Ekipe su se potom senjivale u vođstvu i ušlo se u neizvesnu završnicu. Dve greške domaćih donele su našoj ekipi meč loptu. Crveno-beli je nisu iskoristili, ali je zato Mladi radnik nanizao tri poena i smanjio rezultat na 1:2 – 26:24.

Slično je bilo i u četvrtom setu. Požarevljani su ponovo stigli do vođstva na početku seta i došli do vođstva od 12:8. Sa četiri poena u nizu crveno-beli su izjednačili na 14:14. Zvezda je povela posle as servisa Milutina Nejića za 19:20, ali Mladi radnik serijom od tri poena preokreće i meč uvodi u peti set – 25:23.

Odlučujući set doneo je i najveća uzbuđenja. Na početku su se rivali smenjivali u vođstvu, da bi domaćin na promeni strana imao minimalnu prednost. Posle promene strane, Mladi radnik je vezao još dva poena, a nakon greške naših odbojkaša poveo sa 13:9. Požarevljani su imali tri meč lopte i činilo se da će odluka o plasmanu u polufinalu pasti u trećem meču u Beogradu, ali Crvena zvezda to nije dozvolila. Ređali su se poeni na servis Aleksandra Andonovića, prvo su Lazar Dodić svojim poenima i Nemanja Mašulović blokom izjednačili rezultat, da bi Dodić novim poenom doneo našem timu meč loptu, a pobedu i plasman u polufinale overio je as servisom Andonović za konačnih 14:16.

U ekipi Crvene zvezde istakli su se Aleksandar Gmitrović sa 22, Nemanja Mašulović sa 16 i Milutin Nejić i Aleksandar Andonović sa po 15 osvojenih poena.

U polufinalu plej-ofa BPŠ Superlige Srbije odbojkaši Crvene zvezde igraće protiv Vojvodine NS seme koja je sa dva trijumfa bila bolja od Spartaka iz Ljiga.

MLADI RADNIK – CRVENA ZVEZDA 2:3 (20:25, 15:25, 26:24, 25:23, 14:16)
Rezultat u četvrtfinalnoj seriji: 0:2

Požarevac – Dvorana SC Požarevac. Gledalaca: 350. Sudije: Vladimir Simonović i Tomislav Popović.

MLADI RADNIK: Duduj 14, Savić 7, Kovačević 15, S. Ilić 3, Medan 1, Tonić, Buša 30, Popović 4, I. Ilić (libero), Jelić 4. Nisu igrali: Pajkić, Lončar. Trener: Dragan Bonić.

CRVENA ZVEZDA: Jevtić (libero), Stoković 1, Gmitrović 22, Mašulović 16, Petrović, Nejić 15, Jovanović 7, Dodić 6, N. Pavlović 1, Andonović 15, D. Pavlović 1. Nije igrao: Tadić. Trener: Dragan Kobiljski.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама