Košarka Košarka/Izveštaji i analize

107 poena Crvene zvezde u poslednjem kolu ABA lige

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su u poslednjem kolu ligaškog dela regionalnog takmičenja Cibonu rezultatom 107:69 i na taj način zabeležili 19. pobedu u ABA ligi.
Košarkaši Crvene zvezde trijumfalno su okončali ligaški deo ABA lige, pobedom nad Cibonom u poslednjem kolu regionalnog takmičenja. U dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ viđena je dominacija crveno-belih tokom gotovo svih 40 minuta igre.
Ozbiljnim pristupom i očigledno veoma motivisani, izabranici Dušana Alimpijevića su odigrali izuzetno agresivno u odbrani, a kada su šuterske sprave podešene razlika je samo rasla. Najbolji pojedinci u pobedi rezultatom 107:69 bili su Dilan Enis koji je ubacio 21 poen uz nepogrešiv šut za tri poena (sedam od sedam), Ognjen Dobrić sa 18 koševa i Matias Lesor koji je pored 16 poena upisao i sedam skokova.
Crveno-beli su ušli u utakmicu izuzetno motivisano što je rezultiralo ogromnom energijom u odbrani. Ekipa Cibone teško je pronalazila put do koša, a šuterske sprave izabranika Dušana Alimpijevića bile su sve bolje našpanovane kako je meč odmicao pa je i razlika konstantno rasla.
Naime, u završnici prve deonice i početkom druge Zvezda je napravila seriju 7:0 i nakon trojke Dilana Enisa došla do najvećeg vođstva u dotadašnjem toku utakmice – 27:14.
Kanađanin sa srpskim pasošem je bio u izuzetnom šuterskom ritmu i nakon manje od četiri minuta na parketu upisao je četvrtu trojku iz isto toliko pokušaja pa je rezultat glasio 40:21.
Ipak, motivisani rival je pokazao ogromnu želju da se vrati u meč i uspeo je uz pomoć odličnog šuta za tri poena da napravi seriju 12:2 kojom je prišao na devet poena zaostatka – 42:33. Nalet rivala odbili su Tejlor Ročesti i Milko Bjelica pa je Zvezda sa 12 poena prednosti otišla na veliki odmor (48:36).
Energija sa početka meča ponovo se pojavila i na početku treće deonice. Crvena zvezda je ušla u seriju pogodaka iz različitih pozicija, a nakon trojke Branka Lazića razlika je ponovo došla do plus 22 (65:43). Zvezda nije stajala, izuzetna odbrana i brzi kontranapadi povećavali su razliku koja je nakon slobodnih bacanja Ognjena Dobrića iznosila čak 27 poena (72:45).
Utakmica je u nastavku potpuno bila u rukama izabranika trenera Alimpijevića. Zvezda je ušla u izuzetan šuterski ritam i na osnovu njega čuvala ubedljivo vođstvo. Publika je imala priliku da uživa u lepršavoj igri crveno-belih koji već u četvrtak nastavljaju takmičenje u Evroligi. U goste Crvenoj zvezdi dolazi ekipa Valensije.
Crvena zvezda mts – Cibona 107:69 (24:14, 24:22, 34:17, 25:16)
Crvena zvezda mts: Kešelj, Davidovac 5, Lazić 6, Antić, Dobrić 18, Feldin 12 (5as), Janković 5, Ročesti 8, Omić 6, Lesor 16 (7sk), Enis 21 (5as, 7/7 za 3), Bjelica 10.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama