Рукомет Рукомет/Извештаји

Remi Zvezde i Požarevca

Izvor: RK Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde propustili su priliku da ostvare bitnu pobedu u borbi za plej-of, pa su kažnjeni golom iz sedmerca u poslednjoj sekundi, za remi sa Požarevcem 23:23 (14:12).

Zvezda još uvek kuburi sa povredama, bez kapitena Dejana i Aleksandra Babića.

Nakon početne igre gol za gol, crveno-beli su došli do tri gola prednosti, koju su održavali do kraja prvog poluvremena, kada je Požarevac uspeo da se primakne na gol minusa, a Zejak da pogodi za 14:12, rezultat koji je pisao na semaforu nakon prvog poluvremena.

U nastavku veoma čvrsta igra, čvrste odbrane, bez puno golova. Gosti su stigli do izjednačenja u 45.minutu, Zvezda uspela da preko kapitena Mladena Šotića stigne do dva gola prednosti u 57.minutu, 23:21. Požarevac je postigao više od polovine svojih golova sa 7 metara, a upravo udarac sa metara je doneo i bod gostima. Drama je imala srećan kraj po Požarevac. Crvena zvezda je imala sedmerac na dvadeset sekundi do kraja koji Kljajić nije iskoristio, ali u poslednjoj sekundi Todorović je pogdio svoj četvrti sedmerac u poslednjih 10 minuta za goste, za konačnih 23:23.

Kao i u prvom meču, Požarevac je u poslednjim sekundama došao do boda.

Šotić i Kljajić najefikasniji sa po 6 golova, Zejak je postigao 4.

Crvena zvezda u sledećem kolu gostuje u Požegi, ekipi Sloge.

Crvena zvezda – Požarevac 23:23 (14:12)

Beograd, dvorana: CKS „Šumice“. Gledalaca: 250. Sudije: Marić (Pančevo) i Mašić (Zrenjanin). Sedmerci: Crvena zvezda 5 (4), Požarevac 10 (8). Isključenja: Crvena zvezda 6, Požarevac 4 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Čolović, Šotić 6, Tufegdžić, Horvat, Nikolić, Ivanović 1, Pešić, Ljubenović, Bugarinović 3, Milosavljević, Pejčinović, Rajičević, Mandić 2, Kljajić 6, Zejak 4, Đurković. Trener: Nenad Peruničić

POŽAREVAC: Živković, Galfi, Marković, Jokić, Veljković 2, Nikolić 1, Brijčin 1, Đorđević 2, Čavaljuga 4, Marić, Janketić, Stolić 2, Alčaković, Todorović 11, Krstić, Popović. Trener: Nebojša Đokić

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама