Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице

Zvezdine dame u polufinalu

Izvor: OK Crvena zvezda

Odbojkašice Crvene zvezde plasirale su se u polufinale plej-ofa BPŠ Superlige Srbije pošto su i u revanš meču četvrtfinala savldale obrenovački TENT rezultatom 0:3, po setovima 11:25, 19:25, 21:25.

Crveno-bele su pokazale klasu protiv TENT-a i sa dve ubedljive pobede obezbedile plasman među četiri najbolje ekipe u Srbiji.

Na samom početku meča naša ekipa je as servisima Kristine Đurić i Bojane Milenković sticala prednost, a nakon bloka Milke Stijepić bilo je 1:5. Nastavile su crveno-bele sa odličnim servisima, pa je posle as servisa Milice Tasić i vođstva od 5:10, trener domaćih zatražio tajm aut. Naredna tri poena osvojio je TENT, a posle tehničkog tajm auta Zvezda je na servis Kristine Đurić vezala deset poena, uz tri bloka Stijepićeve, i povela sa 9:21. Na kraju seta naše odbojkašice su serijom od tri poena došle do vođstva – 11:25.

Crveno-bele su sa pet poena u nizu, uz dva bloka Sare Vučićević, povele sa 5:10. Nakon dva bloka u nizu Božice Marković i Bojane Milenković Zvezda je vodila sa 6:13. Naša ekipa je održavala prednost, a nakon nove serije od tri poena, posle još jednog bloka Vučićevićeve, povela je sa 12:20. Obrenovčanke su prišle na 18:22, ali su izabranice Aleksandra Vladisavljeva mirno privele set kraju i povele sa 0:2 – 19:25.

Serijom of 1:6 u trećem setu Crvena zvezda je preokrenula rezultat u svoju korist i na tehničkom tajm autu povela sa 9:12. Nakon as servisa Bojane Milenković i bloka Božice Marković naša ekipa je vodila sa 11:16, a onda je usledila serija Obrenovčanki koje su smanjile na 14:16. Crveno-bele nisu dozvoljavale domaćim odbojkašicama da ugroze njihovo vođstvo, pa su ubrzo došle do vođstva od 15:20. Zvezda je preko Milenkovićeve došla do šest meč lopti, a odbojkašice TENT-a su tri uspele da spasu. Ipak, nisu i četvrtu koju je iskoristila Markovićeva za konačan trijumf – 21:25.

Najefikasnija na meču bila je Bojana Milenković sa 16 poena. Pratile su je Sara Vučićević sa 14, Milka Stijepić sa 13 i Božica Marković sa 11 osvojenih poena.

Odbojkašice Crvene zvezde igraće u polufinalu plej-ofa BPŠ Superlige Srbije protiv pobednika duela Železničar – Dinamo. Lajkovčanke su u prvom meču trijumfovale sa 3:1.

TENT – CRVENA ZVEZDA 0:3 (11:25, 19:25, 21:25)
Rezultat u četvrtfinalnoj seriji: 0:2

Obrenovac – Dvorana: JP SKC Obrenovac. Gledalaca: 250. Sudije: Goran Gradinski i Stanislava Simić. Trajanje meča: 68 minuta.

TENT: Ašćerić 3, Ćeranić 4, Marković (libero), Đurić (libero), Jakšić 2, Roganović, Bjelić 5, Jeković 4, Kompirović 2, Lazić 12, Đurović 4. Nije igrala: Sretović. Trener: Marijana Boričić.

CRVENA ZVEZDA: Stijepić 13, Đurić 2, Marković 11, Milenković 16, Tasić 6, Vučićević 14, Lukić, Stepanović (libero). Nisu igrale: Čanak, Milunović, Đorđević, Zeremski. Trener: Aleksandar Vladisavljev.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама