Хокеј Хокеј/Извештаји

Bled jači od Zvezde

Selekcija hokejaškog kluba Crvena zvezda, U16, koju predvodi Marko Juloski nije uspela da se plasira u polufinale regionalnog IHL takmičenja. U današnjoj, drugoj utakmici četvrtfinalne serije, naši oklopnici su izgubili od ekipe Bleda rezultatom (2:0, 5:0, ).

U prvoj trećini Bled jedošao do vodstva od 2:0 golovima Aljoše Tušeka i Marcela Mahkoveca. Ni druga trećina nije bila bolja za crveno-bele. Prvo je na 3:0 povećao Abdrež Zupan, da bi na 4:0 povisio Aljoša Pretnar. Martin Jazbec donosi ogromnih 5:0 za Bled na 11 minuta pred kraj drugog perioda. Zvezda je tada potpuno spustila gard i Martin Mahkovec svojim drugim golom donosi neverovatnih 6:0 za Bled. Jakob Stan na 5. minuta do kraja drugog perioda postiže gol za 7:0. Ni poslednji period nije doneo ništa novo. Zvezda nije uspela da se trgne i barem proba da ublaži poraz, a Bled nije imao milosti. Na 8:0 povećao je Jakob Stan, a na 9:0 Aljoša Pretnar. Isti igrač samo par minuta kasnije donosi prednost domaćinu od celih 10 golova – 10:0. Na 4. minuta do kraja Vuk Savić uspeva da spasi čast Zvezde i postiže pogodak za konačnih 10:1.

Šta se desilo sa našim hokejašima da dožive ovakav poraz, verovatno nije jasno ni njima samima. Ali to je sport. Čestitamo ekipi Bleda na pobedi i plasmanu u polufinale, baš kao što su sportske kolege iz Olimpije čestitale nama pobedu naših kadeta u Ljubljani.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама