СДЦЗ

Crveno-bela krv 13. put!

Izvor: FK Crvena zvezda

Tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi “Crveno-bela krv” biće održana u petak, 09. marta u prostorijama Medija centra stadiona „Rajko Mitić”, kao i u još mnogim gradovima.

Svi dobrovoljni davaoci će dobiti posebnu nagradu, jer svako ko odluči da pomogne nekome i da krv, na poklon će dobiti ulaznicu za meč Crvena zvezda – Napredak koji se igra u nedelju na našem stadionu. U pitanju su ulaznice za severnu, istočnu i zapadnu tribinu.

Dobrovoljno davanje krvi biće moguće od 11 do 18 časova.

Nove zalihe krvi su uvek neophodne. Zato se akcija „crveno-bela krv“ u saradnji sa Institiutom za transfuziju krvi Srbije organizuje već dvanaesti put. Svaka prethodna imala je izuzetan odziv i verujemo da će tako biti i ovog puta. Osim na Marakani, davanje krvi biće organizovano i u Boru, Negotinu, Paraćinu, Istočnom Sarajevu, Bijeljini, Doboju i Trebinju.

Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri meseca za osobe ženskog pola.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама