Фудбал Фудбал/Вести

Zvezda treći najdominantniji klub u Evropi

Izvor: FK Crvena zvezda

Rezultati istraživanja koje je sprovela istraživačka mreža iz Švajcarske — Fudbalska opservatorija „CIES“, mogu da imponuju svima koji navijaju za Crvenu zvezdu.

540-nesto-74.jpg

Ova mreža bavi se statističkim praćenjem forme timova širom Evrope. Prema njihovom istraživanju, Crvena zvezda je treći najdominantniji tim u Evropi. Evo i kako:

Kako je objašnjeno na sajtu ove organizacije, radi se o istraživanju koje je obavljeno u periodu od 1. jula 2017. do 20. februara 2018. godine, a u obzir se uzima odnos između šuteva na gol rivala iz šesnaesterca i udaraca protivnika.

Tako je lider liste Porto sa indeksom od 3,79 prvi, ispred Ludogoreca čiji je indeks 3,66. Treća je Crvena zvezda sa 3,23, a ostali klubovi na listi imaju indeks ispod tri.

U top ligama petice najbolji tim je Napoli (2,93), zatim slede Mančester Siti (2,87), Pari Sen Žermen (2,73), Bajern Minhen (2,47) i Liverpul (2,23).

Real Madrid je sa indeksom 2,10 ispred Barselone (1,82), pa se može reći da Madriđani baš nemaju sreće ove sezone pošto su se već oprostili od šampionske titule.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама