Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Најава утакмица

Potvrda pobede nad Unikahom u Laktašima

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts u nedelju putuju u Laktaše, gde ih u ponedeljak od 18 časova očekuje vrlo važna utakmica 21.kola ABA lige sa Igokeom. O predstojećem meču govore trener Dušan Alimpijević i prvotimac Dejan Davidovac.

Košarkaši Crvene zvezde mts putuju u nedelju nakon prepodnevnog treninga u Laktaše, gde ih u ponedeljak očekuje vrlo važna utakmica 21.kola ABA lige protiv Igokee.

Crveno-beli u dobrom raspoloženju putuju u Republiku Srpsku nakon velike i važnepobede nad Unikahom u Evroligi, ali i kompletni jer se od povrede oporavio Nemanja Dangubić, koji nije nastupao od završnice kupa.
Trener Crvene zvezde mts Dušan Alimpijević još ranije je isticao važnost regionalnog takmičenja, tako da meč u Laktašima ima epitet “najvišeg prioriteta”:
Naši ciljevi se znaju, tako da su predstojeće dve utakmice u regionalnoj ligi od najveće važnosti, jer smo dosta toga podredili da ostanemo na prvom mestu. Ova utakmica nam dolazi u dobrom trenutku nakon važne pobede nad Unikahom koju smo dobili agresivnom odbranom i nakon koje nam je svakako naraslo i samopouzdanje” rekao je trener crveno-belih, i upozorio da ekipu očekuje teška utakmica sa timom koji ima svoju prepoznatljivu igru i dosta iskusnih igrača sa ovih prostora:
Igokea je promenila strance, ali trener je tu dugo, igrači su iskusni, znaju da igraju dobru košarku, da prepoznaju situacije na terenu koje idu njima u korist i da ih kažnjavaju. Ipak, spremni smo da odigramo dobru utakmicu, kompletni smo jer se u tim vraća Dangubić. Ovom prilikom pozivam i naše navijače kojih ima puno u Republici Srpskoj, da dođu i da nam pruže podršku koja će nam značiti mnogo” rekao je trener Zvezde.
Dejan Davidovac koji je u petak „zapečatio” pobedu Zvezde protiv Unikahe, u sličom „tonu” najavljuje meč sa Igokeom:
„ Iskusna ekipa, mečevi u Laktašima su uvek predstavljali teško gostovanje za svakoga. Međutim, ovo je vrlo važna utakmica za nas, bezbroj puta smo naglašavali da je ABA ove sezone prioritet. Uz sve to, da bi pobeda nad Unikahom, koja nam je u svakom smislu važna, dobila svoju potvrdu, treba da dobijemo i ovu utakmicu. Recept za ovakav meč se zna, moramo da odigramo jaku odbranu, da odigramo ponovo kao tim. Sa druge strane imamo ekipu koju predvode vrlo iskusni igrači, Radivojević, Ljubičić…međutim, mi moramo da se fokusiramo na našu igru i da taj deo dogovora ispunimo u potpunosti. Očekujemo i da dođe dosta naših navijača kojih ima puno u Republici Srpskoj kako bi nas podržali u ovom meču” rekao je Davidovac.
Ekipa će nakon treninga i ručka, autobusom krenuti put Laktaša, a meč se igra u ponedeljak od 18 časova.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама