Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши

Poraz crveno-belih u finalu Kupa Srbije

Izvor: OK Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde izgubili su rezultatom 3:0, po setovima 25:13, 25:20, 26:24, od Novog Pazara u finalu Kupa Srbije koje je održano u Hali sportova u Lajkovcu.

Crveno-beli su nadigrani u svim segmentima igre, a jedinu priliku da dođu do osvajanja makar jednog seta imali su u, ispostaviće se, poslednjem periodu igre kada su vodili sa 21:23, ali nisu uspeli da završnicu reše u svoju korist.

Na početku susreta Novi Pazar je poveo sa 6:3, a potom i 9:5. Na tehničkom tajm autu bilo je 12:9 za Pazarce. Usledio je as servis, pa potom i greška naših igrača i Novi Pazar je povisio svoje vođstvo na 14:9, a Kobiljski je zatražio prvi tajm aut. Seriju Pazaraca na kratko je prekinuo Danilo Pavlović, da bi nakon nova dva poena Zvezdinog rivala, naš trener zatražio i drugi tajm aut. Međutim, ni to nije pomoglo crveno-belima koji su i dalje bili u grču, gubili su sa 18:10. Nakon bloka Dace Novi Pazar je došao do dvocifrene prednosti 22:12. Ubrzo zatim Pazarci su poveli sa 1:0 – 25:13.

Već posle uvodnih minuta drugog seta i 4:0 za Novi Pazar, Kobiljski je zatražio tajm aut kako bi probudio svoje pulene. Posle odličnih servisa Milutina Nejića i dobrih rešanja u napadu Zvezda je smanjila na 9:8. Nakon servis greške Nikole Pavlovića crveno-beli su otišli na kratki odmor sa zaostatkom od dva poena. Požrtvovanom igrom i odličnom odbranom naši igrači su posle poena Aleksandra Gmitrovića izjednačili na 12:12. Ipak, Pazarci su vezali tri poena, poveli sa 18:14, pa je Zvezdin strateg zatražio drugi tajm aut. Međutim, Novi Pazar je nastavio sa svojom serijom, Kobiljski je u tim trenucima izvršio dve izmene, a posle asa Lazara Dodića Zvezda je smanjila na 19:16. Naredna dva poena pripala su Zvezdinom rivalu, pa je Kobiljski vratio Gmitrovića i Petrovića u igru. Crveno-beli su u završnici vezali dva poena i smanjili na 23:20, ali je Novi Pazar ipak osvojio naredna dva poena i povećao svoje vođstvo – 25:20.

Zvezda je dobro započela treći period igre, povela posle odličnih servisa Nikole Petrovića sa 6:9. Ali, usledio je odgovor odbojkaša Novog Pazara, koji su serijom od 6:1 preokrenuli rezultat u svoju korist i na tehničkom tajm autu vodili sa 12:10. Crveno-beli su izjednačili, pa se igralo “poen za poen”. Pazarci su nanizali tri poena i poveli sa 18:15. Nakon tajm auta Kobiljskog, Zvezda posle as servisa Petrovića vezuje dva poena, a potom na servis Milutina Nejić još tri poena, pa je nakon bloka Nikole Jovanovića povela sa 19:21. U završnici Novi Pazar serijom od tri poena dolazi do meč lopte, koju je Zvezda uspela da neutrališe. Potom su Pazarci došli i do druge meč lopte, koju su iskoristili i po drugi put osvojili Kup Srbije – 26:24.

Odbojkaši Crvene zvezde sada se okreću plej-ofu BPŠ Superlige Srbije gde se u četvrtfinalu sastaju sa Mladim radnikom. Prvi susret igra se u sredu 7. marta u Beogradu, a revanš meč tri dana kasnije u Požarevcu.

NOVI PAZAR – CRVENA ZVEZDA 3:0 (25:13, 25:20, 26:24)

Lajkovac – Hala sportova. Gledalaca: 1500. Sudije: Vladimir Simonović i Tomislav Popović. Trajanje meča: 76 minuta.

NOVI PAZAR: Vukašinović 12, Polomac 8, Zatrić, Daca 8, Zuković (libero), Radosavljević 6, Vilimanović 5, Hamzagić 17. Nisu igrali: Sretenović, Božović, Simić, Prušević. Trener: Hamza Zatrić.

CRVENA ZVEZDA: Jevtić (libero), Tadić, Stoković, Gmitrović 7, Mašulović 4, Petrović 2, Nejić 6, Jovanović 2, Dodić 7, N. Pavlović 2, D. Pavlović 8. Nisu igrali: Tadić, Andonović. Trener: Dragan Kobiljski.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама