Фудбал Фудбал/Вести

Zvezdina priredba povodom rođendana

Izvor: FK Crvena zvezda

U nedelju, 4. marta, SD Crvena zvezda proslaviće 73. godišnjicu postojanja! Tim povodom, u Medija centru stadiona „Rajko Mitić“ danas je održana je tradicionalna svečana priredba na kojoj su dodeljenja brojna priznanja i nagrade za najbolje u prethodnoj godini.

540-rođendan-4326.jpg

Događaju je prisustvovao veliki broj proslavljenih sportista svih sportskih sekcija Crvene zvezde, mnogobrojne legende crveno-belih boja, ali i naravno veliki broj dečaka i devojčica od kojih se tek očekuje da zasijaju i nastave slavnu tradiciju našeg sportskog društva. Svečanost je uživo prenošena i na televiziji Arenasport.

Zvezdi su rođendan čestitali i mnogobrojni veliki, do sada već nagrađivani sportisti, i to putem video čestitke koja je emitovana tokom same manifestacije. Među njima su se našla i brojna fudbalska imena: Vladimir Cvetković, Goran Bunjevčević, Nemanja Vidić, Marko Pantelić…

— Želim da svim Zvezdašima čestitam 73. rođendan, da u ime svih Zvezdaša čestitam nosiocima nagrada na rezultatima koji su obeležili 73. godinu postojanja Crvene zvezde. Prošle godine su slavu Crvene zvezde prenosili i u Evropu i svet. Fascinantno je šta sve Zvezda ostvaruje za ovih 73 godina. Prethodne godine smo osvojili 37 amcionalnih titula, 19 u seiorskoj i 18 u mlađim kategoriujama. Imamo i dva svetska prvaka, i svaka generacija i svaka naša godina je donosila poseban rezultat. Zvezda je svetlo koje se ne gasi, koje obasjava ne samo nas u Srbiji, već povremeno i ceo svet, i prenosi slavu ne samo naših sportista nego i našeg naroda i naše države. Zato hvala svima, živela Zvezda, živela Srbija — rekao je Petar Škundrić.

Fudbalski klub Crvena zvezda dobio je specijalno priznanje za plasman u grupnu fazu Lige Evrope, kao i za plasman među 32 najbolja kluba u takmičenju. Nagradu je u ime kluba primio generalni direktor Zvezdan Terzić koji se tom prilikom zahvalio i rekao da je priznanje dodatni stimulans da FK Crvena zvezda bude još bolji.

Nagradu „crveno-belo srce“ dobio je trener fudbalskog kluba Vladan Milojević, za sve učinjeno u prethodnom periodu, ostvarene rezultate i atmosferu koju je stvorio kako među igračima, tako i u celom klubu.

Nagradu za životno delo dobila je četvrta Zvezdina zvezda Vladimir Petrović Pižon. Njemu je priznanje uručio Dragan Džajić, treća Zvezdina zvezda.

I ove godine, nagradu za poslovnog partnera godine dobila je kompanija Gazprom Njeft.

Sve nagrade:

Najbolji pionir: Nikola Tošić (automobilizam-karting);
Najbolja pionirka: Ana Radulović (plivanje);
Najbolji pionirski klub: odbojkaški klub;
Najbolji kadet: Lazar Vasić (košarka);
Najbolja kadetkinja: jovana Delić (atletika);
Najbolji kadetski klub: hokejaški klub;
Najbolji junior: Bojan Kličarić (kuglanje);
Najbolja juniorka: Nevena Naumčev (košarka);
Najbolji juniorski klub: teniski klub;
Najbolji trener mladih: Igor Gajić (karate);
Specijalno priznanje: fudbalski klub;
Specijalno priznanje: ženski vaterpolo klub;
Specijalno priznanje: ženski košarkaški klub;
Medijska ličnost: Dušan Albijanić;
Crveno-belo srce: Ivana Ćorović (ženski vaterpolo);
Crveno-belo srce: Vladan Milojević (fudbal);
Akcija godine: „Veslaj za svoju školu“
Najbolji trener: Nenad Peruničić (rukomet);
Poslovni partner: Gazprom Njeft;
Specijalna plaketa: Aleksandar Djuukov;
Poslovni partner: Kompanija MB:
Nagrada za životno delo: Ana Avramović (odbojka);
Nagrada za životno delo: Vladimir Petrović (fudbal);
Najbolja sportistkinja: Diana Dabetić (kik boks);
Najbolji sportista: Nemanja Majdov (džudo);
Najbolji klub: košarkaški klub;

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама