Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Crvena zvezda bolja od Unikahe

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts ostvarili su desetu pobedu u evroligaškoj sezoni. Crveno-beli bili su bolji od ekipe iz Malage rezultatom 80:76 (24:24, 16:13, 22:15, 18:24).
Košarkaši Crvene zvezde mts ostvarili su desetu evroligašku pobedu u sezoni. U goste crveno-belima došla je Unikaha iz Malage, spremna i odlučna da se priključi borbi za Top 8. Međutim, izabranici Dušana Alimpijevića imali su drugačije planove i uprkos neizvesnoj završnici izašli kao bolji, a što ne reći i hrabriji iz okršaja sa Špancima.
Na kraju, Crvena zvezda je slavila rezultatom 80:76 Zahvaljujući odličnoj odbrani u završnici i mirnoj ruci sa linije penala Tejlora Ročestija i Dejana Davidovca.
Početak utakmice obeležila je igra u serijama. Prvo su crveno-beli poveli 5:0, a onda Unikaha uzvratila serijom 6:0. Zvezda je ponovo odgovorila jednako dobro i nakon trojke Branka Lazića povela 11:6. Međutim, gosti su ponovo preuzeli vođstvo novom serijom – 11:13.
Važne trojke Džejmsa Feldina držale su crveno-bele u rezultatskom egalu, a u nastavku se igralo koš za koš. Egal je zadržan do kraja prve deonice pa je rezultat bio 24:24.
Druga deonica je donela znatno drugačiju igru i znatno agresivnije odbrane. Posle pet minuta igre rezultat je bio 6:6 u drugom periodu i igralo se u potpunosti koš za koš. Ipak, trojka Ročestija pokrenula je seriju izabranika Dušana Alimpijevića. Nakon pogotka plejmejkera, usledilo je snažno zakucavanje kapitena, a onda je Ročesti ponovo pogodio iz tranzicije i Zvezda je minus od dva poena pretvorila u vođstvo 37:32.
Prednost je zadržana i do poluvremena pa je Zvezda otišla na odmor pri vođstvu 40:37.
Zvezda je silovito započela drugo poluvreme i zahvaljujući dobroj odbrani, kao i odličnoj egzekuciji Dejana Davidovca i Tejlora Ročestija na drugoj strani, crveno-beli su serijom 7:0 stekli prvu dvocifrenu prednost na utakmici – 47:37.
Rival je odgovorio, ali crveno-beli nisu gubili glavu. Sjajna rola iskusnog Milka Bjelice odbila je nalet rivala i Zvezdu držala na rezultatskom odstojanju. Poeni Dilana Enisa uz zvuk sirene vratili su njegovoj ekipi dvocifreno vođstvo pre početka poslednjeg kvartala – 62:52.
Crveno-beli su ispali iz napadačkog ritma u poslednjoj deonici. Osim trojke Milka Bjelice, nisu uspeli da dođu do poena gotovo pet minuta i to je snažna Unikaha iskoristila i prišla na tri poena zaostatka (65:62).
Pretila je Unikaha, ali je kapiten Lazić imao drugačije planove i trojkom je odbio još jedan nalet gostiju (72:66). Dobra odbrana izabranika trenera Alimpijevića trasirala je put za poene Milka Bjelice 50 sekundi pre kraja koji su doneli Zvezdi plus od šest poena. Međutim, penal završnica nije izostala, a mirnu ruku zadržao je Tejlor Ročesti i sa dva pogođena slobodna bacanja obezbedio Zvezdi desetu evroligašku pobedu.
Dušan Alimpijević:
’’Vratili smo samopouzdanje u ovoj utakmici jer smo pogodili 10 trojki. Nije bilo lako jer smo iza sebe ostavili jako težak period i zato je ova pobeda važnija. Čestitam svojim igračima na zaista fajterskoj utakmici, na jednom dobrom pristupu, dobroj koncentraciji tokom 40 minuta. Vrlo sam zadovoljan ovom pobedom i svim segmentima, osim sa jednim. To je ofanzivni skok njihov. Govorili smo o tome da je to ekipa koja je druga skakačka ekipa po ofanzivnom skoku, odmah iza nas. Imam utisak da su mnogo laganih poena davali iz ofanzivnog skoka. A imam osećaj da smo imali mnogo dobrih odbrana, a oni iz of skoka lakih.
Fenomenalna energija, timska pobeda i ova sa skoro 20 asistencija. Napravljen je veliki pomak da smo mi naterali Unikahu na veliki broj izgubljenih lopti, naročito u prvom poluvremenu. To smo uspeli dobrom, agresivnom odbranom i tako smo pomogli nama. Takav podatak je još veći kada se zna da nam je nedostajao jedan od najboljih defanzivnih igrača Dangubić’’

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama