Vaterpolo/Izveštaji SDCZ Hokej Hokej/Izveštaji

Zvezda koja se ne gasi

Autor: Radovanović D.

Sedamdesetitri godine – jedan način da se propisno ožali svaka propuštena šansa i izgubljena titula, uz 73 načina da se i najmanji korak napred proslavi veličanstveno. Pazite, uspeh je čudo dok se ne dogodi, Zvezda je čudo i kada uspesi prođu.

Vreme odnosi svoje. Ne damo mu dozvolu baš svaki put, ipak, ma koliko se sa njegovim ne mirili, ono tera po svom. Napustili su nas mnogi, rekli smo ono najteže zbogom kada smo se najmanje nadali. Bili smo podrška i lepa reč jedni drugima. Ohrabrenje i snaga. Zažmurili smo na jedno oko, na sitne nepravde, jer smo pravdu umeli da uvedemo na velika vrata. Povratili smo se iz istorije proleća, krenuli smo starim stazama uz nove ljude. Zadržali smo one proverene. Davali su nam vetar u leđa. Pravili smo oluje! Deca su nam izrasla u prvake države, regiona, sveta! Nizali smo značajna, velika, slavna imena, da bi danas na taj spisak dodali nova, kojima ćete se tek ponositi. Bićemo ponosni na ono što tek postajemo! Časna Zvezdaška reč!

Sportsko društvo Crvene zvezde, retko je među velikima, koje se može pohvaliti ljudima čiji su uspesi želja miliona, više nego njih samih. Ipak, danas, ovaj milion, nekako je uspeo da stane u Medija centar SD – a, gde je Zvzeda odala i predala brojna priznanja “svojoj deci”. Ako ćemo birati, ostaćemo kratkih rukava, jer je zaista teško izdvoji “ono najbolje” kada se odjednom nađete u takvoj gomili. Priznaćemo, koliko je nam je bilo lepo, svedoči i činjenica da nije bilo onih formalnih razgovora koje bismo vam preneli, no, uprkos tome, itekako vam prenosimo brojne pozdrave ljudi sa kojima smo već sarađivali, na naše veliko, a nadamo se i vaše zadovoljstvo. Odaćemo vam malu tajnu – oni nas takođe redovno čitaju! Provereno!

Pored gospode koji se nalaze u Upravnom odboru, pored naših trenera, selektora, bivših i sadašnjih igrača raznih sportova iz Zvezdinih redova, nekako nam je “najudobnije” bilo pored najboljih i van konkurencije, kadeta Crvene zvezdehokejaškog kluba.

Negde tu, možemo i biti malo pristrasni, pa ćemo vam reći koliko je bio predivan momenat videti te momke, uz svoje trenere, na bini. Zapravo, ne. Pozvaćemo vas na njihove utakmice, da se sami uverite šta ova ekipa zaista može i da proverite koliko je ova nagrada zaslužna. Zasto, veliki aplauz ide Marinković Vasiliju, Vdović  Strahinji, Golubović Momčilu, Popović Mateji, Dragović Marku, Pejčić Lazaru, Stojsavljević Đorđu, Bogdanović Antoniju, Avramović Aleksandru, Gvozdenović Aleksi, Đerić mateji, Krstić Dušanu, Jeremić Antoniju i Simić Petru, a iznad svega njihovim trenerima, gospodi Jovici Rusu, Marku Juloskom i Judžinu O Salivnu. Nagradu najboljem kadetskom klubu, ali pored njih i ekipi vaterpolistkinja, uručio je član upravnog odbora i predsednik hokejaškog kluba, gospodin Goran Đaković, na šta smo takođe, izuzetno ponosni.

Da je Zvezda svetlo koje se ne gasi, danas smo iznova pokazali.

Ostanimo deo CRVENE ZVEZDE!!

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama