Košarka Košarka/Najava utakmica

Stiže Unikaha, važno je iz više razloga

JAMES FELDEINE Dzejms Feldin i TAYLOR ROCHESTIE Tejlor Rocesti kosarkasi Crvene zvezde na utakmici Evrolige protiv Anadolu Efesa u hali Pionir, Beograd 08.12.2017. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Crvena zvezda, Evroliga, Anadolu Efes

Izvor: KK Crvena zvezda

Trener Dušan Alimpijević i prvotimac Milko Bjelica pred utakmicu 24.kola Evrolige sa Unikahom: ” Važna utakmice iz više razloga” . Meć se igra u petak od 19 sati u dvorani “Aleksandar NIkolić”.

Košarkaši Crvene zvezde mts u petak dočekuju ekipu Unikahe iz Malage, u utakmici 24.kola Evrolige.

Crveno-beli su nakon poraza u Bambergu, imali 7 dana da se osveže, treniraju i dobro pripreme za meč sa prošlosezonskim osvajačem Evrokupa, ali i sve predstojeće izazove u finišu Evrolige i ABA lige.

Trener crveno-belih Dušan Alimpijević:

” Za nas je vrlo važno da smo imali 7 dana za odmor i treninge. Kroz te treninge želeli smo da povratimo energiju za nastavak takmičenja u Evroligi, gde će nam svaka utakmica biti vro važna, ne samo zbog tog takmičenja, već i kao deo pripreme za završnicu ABA lige” rekao je trener Crvene zvezde mts i nastavio:

“Već sada želimo da pokažemo bolju igru, bez obzira što imamo i odredjenih zdravstvenih problema, ali nadamo se da se to neće osetiti kroz pristup ostalih u ekipi. Ekipa Unikahe je predvođena od strane Nemanje Nedovića koji je u sjajnoj formi, sa puno prava i slobode u igri. Pored njega, ekipa Unikahe ima ozbiljnu spoljnu liniju koju smo već videli, MekKaluma, Dijaza, Salina… Težak meč je pred nama, i zato je podrška navijača vrlo važna, posebno sada u ovom trenutku, kada tražimo put i povratak na pobednički kolosek” rekao je Alimpijević.

Sa druge strane, Milko Bjelica jedan od najiskusnijih, meč sa Unikahom vidi kao važnu iz jednog razloga:

” Sa jedne strane ova utakmica je za nas vrlo važna jer želimo da se vratimo na pobednički kolosek. Dobro smo se pripremili za Unikahu, imali smo vremena da se odmorimo, da treniramo, ali će nam za bodove protiv ovakve ekipe biti sigurno potrebna i podrška navijača, jer u Evroligi nema slabih”

Unikaha, osvajač Evrokupa, nepredvidljiva ekipa sa velikim kvalitetom:

” Unikaha je tim koji na prvom mestu, kao i većina španskih timova, igra u visokom ritmu tokom čitave utakmice. Imaju kvalitet, ali deo motivacije osim želje da uhvatimo pravi ritam, imamo i u porazu koji smo doživeli od njih u prvom delu lige u Malagi. Kako bi došli do bodova, moraćemo da podignemo našu igru na viši nivo” rekao je Bjelica.

Kompletna ekipa crveno-belih i stručni štab ponovo su u sredu uveče imali zajedničko druženje i večeru, nakon treninga, a već u četvrtak su nastavili pripreme za utakmicu sa španskim predstavnikom u Evroligi.

Crveno-beli će trenirati tokom večeri u dvorani “Aleksandar Nikolić”, dok ekipa Unikahe stiže u Beograd u večernjim časovima “čarterom” iz Malage.

Karte za ovaj meč su u prodaji od srede u svim poslovnicama Eventima, a kapije dvorane “Aleksandar Nikolić” za utakmicu koja se igra od 19 sati, biće otvorene od 17 časova.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama