Рукомет Рукомет/Извештаји

Crvena zvezda – Šamot 33:23 (15:12)

Izvor: RK Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde savladali su Šamot 65 iz Aranđelovca u okviru vanrednog 17.kola Superlige Srbije, 33:23 (15:12).

Pred meč sa Šamotom veliki problem je imao Nenad Peruničić u vidu povrede kapitena Dejana Babića. Već duže odsutni su Aleksandar Babić i Marko Milosavljević, ali su njihovi saigrači uspeli da ostvare drugu uzastopnu pobedu.

Ekipa iz Aranđelovca je bila konkurentna u prvih 20 minuta meča. Ekipe su se smenjivale u vođstvu do tog perioda, videli smo šest promena prednosti, Šamot je imao i dva gola razlike u 18.minutu (6:8), ali su crveno-beli u serijama postizali golove i brzo preokrenuli rezultat do poluvremena. Zvezda je mogla i sa ubedljivijom razlikom da ode na odmor, ali je Šamot kaznio greške i preko Glišića smanjio na 15:12 posle prvih 30 minuta.

U nastavku konstantna Zvezdina prednost, a sa dve velike serije crveno-beli su definitivno prelomili susret u svoju korist. U periodu od 44. do 49.minuta Zvezda je serijom 6:0, zahvaljujući čvrstoj odbrani i Pejčinoviću stigla do 26:18, da bi u finišu sa pet vezanih golova stigla i do dvocifrene prednosti (30:20), koju je očuvala do kraja susreta, blistao je i Nemanja Ljubenović na golu – 33:23.

Petar Bugarinović sa 7 golova najefikasniji u redovima Crvene zvezde, pratili su ga kapiten Mladen Šotić i Aleksa Kljajić sa po 6 golova. Nenad Mandić je sjajno razigravao saigrače. A za igrača utakmice proglašen je Zvezdin golman Aleksandar Pejčinović.

U narednom kolu Crvena zvezda gostuje lideru na tabeli, niškom Železničaru.

Crvena zvezda – Šamot 33:23 (15:12)

Beograd, dvorana: CKS „Šumice“. Gledalaca: 150. Sudije: Boričić i Marković (Beograd). Sedmerci: Crvena zvezda 2 (1), Šamot 5 (2). Isključenja: Crvena zvezda 12 minuta, Šamot 6.

CRVENA ZVEZDA: Čolović, Šotić 6, Radisavljević 2, Horvat 1, Nikolić, Ivanović 2, Pešić, Ljubenović, Bugarinović 7, Pejčinović, Rajičević, Mandić 1, Kljajić 6, Zejak 3, Đurković 5. Trener: Nenad Peruničić

ŠAMOT: Milićević, Ilić, Ranković 5, Radosavljević 1, Savić, Praščević 1, Čolović, I.Đorđević, Glišić 2, Lomić 2, Milinić 6, Nikolić 1, Živković 2, Stojković 3, Mitrović, V.Đorđević. Trener: Mirko Obradović

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама