Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zna se – Zvezda ponovo osvojila ANGT!!!

Izvor: KK Crvena zvezda

Mladi košarkaši Crvene zvezde mts pobedili Partizan NIS 90:59 i osmi put uzastopno osvojili kvalifikacioni turnir EL “Marko Ivković”. Zoran Paunović najbolji igrač i strelac turnira.

Juniorski tim Crvene zvezde mts ponovo je osvojio kvalifikacioni turnir ANGT „Marko Ivković” 2018, pošto je u finalu u hali „FMP Arena” savladali vršnjake iz Partizan NIS sa ubedlivh 90:59( 18:15, 22:12, 25:18, 25:14)!!!

Crveno-beli juniori tako su ostvarili i 35. uzastopnu pobedu na kvalifikacionim turnirima i već po tradiciji, osmi put zaredom, rezervisali kartu za majski turnir sa najboljim juniorskim ekipama Evrope.

Najbolji igrač Zvezde, ujedno i najkorisniji igrač turnira u najbolji strelac sa 98 poena ukupno, Zoran Paunović postigao je 26 poena uz osam skokova i indeks 33, a dvocifreni učinak imali su i Bojan Tomašević sa 18 poena i Veljko Radaković sa 12, koji su obavili veliki posao u odbrani i potpuno zaustavili Marka Pecarskog.

Od početka utakmice crveno-beli su izuzetno agresivnom igrom u odbrani, i pametnom igrom u napadu strpljivo gradili prednost, koja je iz minuta u minut rasla, uz veliku dozu agresije u defanzivi koja nije padala, kako je odmicala utakmica.

Već na poluvremenu Zoran Paunović je ubacio 18 poena, a Zvezda imala lepu prednost od 40:27, a u drugom poluvremenu prednost je rasla, do konačnih +31 na kraju meča, u kome se pitanje pobednika nije postavljalo praktično od samog starta utakmice.

ZVEZDA: Uroš Isailović 2, Nemanja Stanković 2, Luka Jovanović 2, Nemanja Popović 5, Nikola Manojlović, Arijan Lakić 5, Lazar Vasić 4, Zoran Paunović 26, Veljko Rdaković 12, Bojan Tomašević 18, Miloš Čojbašić 9, Lazar Živanović 5.

Real Madrid, Lijetuvos Ritas i Huventud osvojili su prethodna tri kvalifikaciona turnira (Minhen, Hospitalet i Kaunas). Preostale četiri karte za juniorski F8 biće podeljene kroz pozivnice. Utakmice juniorskog turnira igraće se u dvorani „Aleksandar Nikolić”, a veliko finale igraće se u „Štark Areni”.

Završni turnir u ovom uzrastu preklopiće se od 17. do 20 maja sa F4 Evrolige u Beogradu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама