Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Crveno-beli u novom finalu ANGT!

Izvor: KK Crvena zvezda
Juniori Crvene zvezde mts u osmom uzastopnom finalu kvalifikacionog turnira Evrolige ANGT koji se ovog vikenda održava u Železniku. U odlučujućoj utakmici grupe A, Zvezda bolja od EFES-a 87:70. U velikom finalu crveno-beli igraju protiv Partizana NIS u nedelju od 20 časova.
Košarkaši Crvene zvezde mts plasirali su se u veliko finale juniorskog ANGT turnira „Marko Ivković” pošto su u trećoj i odlučujućoj utakmici grupe A, savladali turski Anadolu EFES sa 87:70.
Ovom pobedom, crveno-beli su sa sve tri pobede obezbedili mogućnost da u nedelju u 20 časova, još jednom obezbede plasman na završi turnir, koji će se u maju održati u Beogradu u dvoranama „Aleksandar Nikolić” i „Štark Arena”.
Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde mts bili su Paunović sa 22, Radaković sa 15, i Živanović sa 14 poena.
Od samog starta utakmice, crveno-beli su agresivnom igrom, nametnuli svoj ritam, napadački, Zoran Paunović je ponovo odlično „otvorio” utakmicu, dok je najbolji igrač EFES-a Mustafa Kurtuldum, koji je u petak uveče ubacio čak 42 poena ekipi Sparsa, potpuno bio zaustavljen.
Već nakon 10 minuta igre, bilo je 25:17, a nakon prvog poluvremena velikih 50:28 za crveno-bele.

U drugom poluvremenu, trener Zvezde Bojan Đerić ukazao je šansu celom sastavu. Ipak, to se nije odrazilo na rezultat, jer su crveno-beli rutinski održavali prednost i došli do pobede i plasmana u finale.
U velikom finalu koje se igra u nedelju od 20h u „FMP Areni” crveno-beli se sastaju protiv ekipe Partizana NIS, koja je ispostavilo se, pobedu vrednu finala obezbedila još u petak pošto je savladala vršnjake iz ekipe Mega Bemax.
KK Crvena zvezda mts:
Isailović, Stanković 2, Jovaović 3,Popović 6, Manojlović 3, Lakić 8p+7sk+5as, Vasić 3+7as, Paunović 22+5sk,Radaković 15 + 7sk,Tomašević 8, Ćojbašić 3, Živanović 14,

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama