Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Bamberg bolji od Crvene zvezde

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su u Nemačkoj od Brose Bamberga rezultatom 86:62 u 23. kolu Evrolige.
Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su u Nemačkoj od Brose Bamberga rezultatom 86:62. Crveno-beli su dobro započeli meč i stekli rano vođstvo, ali pobednika je odlučila završnica drugog i početak trećeg perioda kada Zvezda nije uspela da dođe do karakteristične igre u napadu.
Skraćena rotacija i odsustvo Nemanje Dangubića i Pere Antića predstavljali su veliki hendikep za izabranike Dušana Alimpijevića i to se osetilo kako je utakmica odmicala.

Crveno-beli su odlično započeli utakmicu i ubrzo poveli 7:0 uz odličnu rolu kapitena Branka Lazića na obe strane terena. Međutim, Bamberg se vratio u rezultatski egal. Dorel Rajt je bio veoma dobro šutersi raspoložen i bio ja najzaslužniji što su Nemci preokrenuli rezultat u završnici prvog perioda – 20:18. Ipak, Zvezda je na odmor otišla sa prednošću zahvaljujući drugoj trojci Dilana Enisa na utakmici – 21:23.

Druga deonica nije donela igru u napadu crveno-belih koja ih je krasila na početku utakmice pa je Bamberg napravio seriju 11:2 i poveo 32:25. Ipak, Zvezda je postepeno došla u situaciju da se potpuno vrati u igru, a seriju su pokrenuli Davidovac poenima sa niskog posta i raspoloženi Lazić trojkom. Sve je to bilo propraćeno izuzetno atraktivnom blokadom Matijasa Lesora i crveno-beli su prišli na samo pola koša zaostatka 36:35. Raspoloženi Dorel Rajt je ponovo pokrenuo seriju Brose Bamberga, ovog puta 10:1 kojom je domaćin došao do najveće prednosti na utakmici – 46:36. To je bio i krajnji rezultat prvog poluvremena.

Crveno-beli su zaigrali znatno agresivnije u odbrani u drugom poluvremenu, ali su i dalje tragali za napadačkim ritmom pa dobra odbrana nije rezultirala većom serijom. Nekoliko izgubljenih lopti pomogle su Bambergu da ponovo napravi mini-seriju i dođe do novog najvećeg vođstva – 62:42.

Izabranici Dušana Alimpijevića nisu mogli da pronađu karakterističnu igru i Bamberg je to koristio. Činilo se da crveno-beli nisu u mogućnosti da se vrate u meč i da su presudni momenti bili u završnici drugog i početkom trećeg perioda.

Crveno-beli u ponedeljak igraju meč 21. kola ABA lige u nameri da odbrane prvo mesto u regionalnom takmičenju. Zvezda gostuje Igokei.

Brose Bamberg – Crvena zvezda mts 86:62 (21:23, 25:13, 23:9, 17:17)

Crvena zvezda mts: Kešelj, Davidovac 5, Lazić 11, Dobrić, Feldin 4, Janković 1, Ročesti 11, Omić 7, Lesor 12 (6sk), Enis 8, Jovanović, Bjelica 3.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama