Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Bamberg bolji od Crvene zvezde

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su u Nemačkoj od Brose Bamberga rezultatom 86:62 u 23. kolu Evrolige.
Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su u Nemačkoj od Brose Bamberga rezultatom 86:62. Crveno-beli su dobro započeli meč i stekli rano vođstvo, ali pobednika je odlučila završnica drugog i početak trećeg perioda kada Zvezda nije uspela da dođe do karakteristične igre u napadu.
Skraćena rotacija i odsustvo Nemanje Dangubića i Pere Antića predstavljali su veliki hendikep za izabranike Dušana Alimpijevića i to se osetilo kako je utakmica odmicala.

Crveno-beli su odlično započeli utakmicu i ubrzo poveli 7:0 uz odličnu rolu kapitena Branka Lazića na obe strane terena. Međutim, Bamberg se vratio u rezultatski egal. Dorel Rajt je bio veoma dobro šutersi raspoložen i bio ja najzaslužniji što su Nemci preokrenuli rezultat u završnici prvog perioda – 20:18. Ipak, Zvezda je na odmor otišla sa prednošću zahvaljujući drugoj trojci Dilana Enisa na utakmici – 21:23.

Druga deonica nije donela igru u napadu crveno-belih koja ih je krasila na početku utakmice pa je Bamberg napravio seriju 11:2 i poveo 32:25. Ipak, Zvezda je postepeno došla u situaciju da se potpuno vrati u igru, a seriju su pokrenuli Davidovac poenima sa niskog posta i raspoloženi Lazić trojkom. Sve je to bilo propraćeno izuzetno atraktivnom blokadom Matijasa Lesora i crveno-beli su prišli na samo pola koša zaostatka 36:35. Raspoloženi Dorel Rajt je ponovo pokrenuo seriju Brose Bamberga, ovog puta 10:1 kojom je domaćin došao do najveće prednosti na utakmici – 46:36. To je bio i krajnji rezultat prvog poluvremena.

Crveno-beli su zaigrali znatno agresivnije u odbrani u drugom poluvremenu, ali su i dalje tragali za napadačkim ritmom pa dobra odbrana nije rezultirala većom serijom. Nekoliko izgubljenih lopti pomogle su Bambergu da ponovo napravi mini-seriju i dođe do novog najvećeg vođstva – 62:42.

Izabranici Dušana Alimpijevića nisu mogli da pronađu karakterističnu igru i Bamberg je to koristio. Činilo se da crveno-beli nisu u mogućnosti da se vrate u meč i da su presudni momenti bili u završnici drugog i početkom trećeg perioda.

Crveno-beli u ponedeljak igraju meč 21. kola ABA lige u nameri da odbrane prvo mesto u regionalnom takmičenju. Zvezda gostuje Igokei.

Brose Bamberg – Crvena zvezda mts 86:62 (21:23, 25:13, 23:9, 17:17)

Crvena zvezda mts: Kešelj, Davidovac 5, Lazić 11, Dobrić, Feldin 4, Janković 1, Ročesti 11, Omić 7, Lesor 12 (6sk), Enis 8, Jovanović, Bjelica 3.

Скочи на траку са алаткама