Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezdini juniori ubedljivi protiv vršnjaka iz Umana Rejera

Izvor: KK Crvena zvezda

Juniori Crvene zvezde mts savladali su u 2. kolu Adidas Next Generation turnira ’’Marko Ivković’’ ekipu Umana Rejer iz Venecije. Crveno-beli su do druge pobede u grupi A stigli rezultatom 86:50 (26:15, 22:12, 15:11, 23:12).

Juniori Crvene zvezde mts ostvarili su i drugu pobedu u grupi A Adidas Next Generation turnira ’’Marko Ivković’’. Posle pobede na otvaranju turnira protiv Sarajevo Sparsa, crveno-beli juniori bili su još ubedljiviji protiv vršnjaka iz ekipe Umana Rejer – 86:50.
Izabranici Bojana Đerića ponovili su agresivnu igru u odbrani iz prethodne utakmice i nakon svega dva minuta poveli 9:0. Osam od tih devet poena dao je kapiten ekipe Zoran Paunović koji je najavio brilijantnu partiju.
Potpuna kontrola dešavanja na parketu i sigurnost koja je dolazila iz odbrane obeležili su celu partiju crveno-belih. Ipak, ozbiljan pristup nije izostao tokom čitavih 40 minuta utakmice, a trener Đerić je čestim rotacijama igrača zadržavao svežinu u timu koja je izuzetno bitna u ovakvom sistemu takmičenja.
Bez većih problema, Zvezda je održavala rano stečenu dvocifrenu prednost koja je rasla i do plus 36. Tom razlikom se i završio meč koji je obeležio Zoran Paunović. Kapiten crveno-belih juniora je na parketu proveo tek nešto više od 19 minuta i za to vreme zabeležio 28 poena uz pet skokova i tri ukradene lopte, odnosno indeksom korisnosti 34.
Za prolaz u finale, juniori Crvene zvezde će se boriti sa ekipom Anadolu Efesa. Taj meč zakazan je za subotu od 18 časova u dvorani FMP-a u Železniku.
Crvena zvezda mts – Umana Rejer Venecija 86:50 (26:15, 22:12, 15:11, 23:12)
Crvena zvezda mts: Isailović 2, Stanković 1, Jovanović 2, Popović, Manojlović, Lakić 4 (5sk), Vasić, Paunović 28 (5sk, 3ul), Radaković 7, Tomašević 17, Ćojbašić 7 (6sk), Živanović 18.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама