Fudbal Fudbal/Vesti

Zvezda popravila koeficijent u Evropi

Izvor: FK Crvena zvezda

Posle 16 odigranih utakmica, sedam pobeda, šest remija i samo tri poraza, Crvena zvezda je završila svoje najduže učešće u Evropi nakon 26 godina.

Osim satisfakcije zbog svega učinjenog, Zvezdin uspeh doneo je i nešto bolju poziciju pred naredno leto, odnosno nove kvalifikacije za evropska takmičenja. Crveno-beli su, letos, u prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope ušli sa koeficijentom 7.325, koliko je klub sakupio u prethodnih pet sezona. Zahvaljujući dobrim partijama u Evropi, Zvezdin koeficijent sada iznosi 10.750.

Ako bude šampion Srbije, Crvena zvezda će kvalifikacije za Ligu šampiona po novom sistemu takmičenja početi iz prvog kola. U prvom kolu, Zvezda će sigurno biti među nosiocima, a da bi u drugom kolu bila nosilac, neophodno je da se poklope mnogi rezultati iz domaćih prvenstava nekolicine liga.

Ukoliko bude eliminisana u određenom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, Zvezda će dobiti šansu u narednom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ukoliko Zvezda ne bude šampion, počeće sezonu u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. U prvom, kao i u drugom, Zvezda će biti povlašćena, a velike su šanse da se među nosiocima nađe i u trećem kolu. To je ujedno i najveća promena u odnosu na tekuću sezonu, jer je Zvezda letos kao nepovlašćena odmeravala snage sa Spartom iz Praga i uspela da prođe dalje. Postoje šanse i da naši fudbaleri budu nosioci u plej-ofu za Ligu Evrope, ali potrebno je da se poklope mnogi rezultati u ostalim evropskim šampionatima.

Zahvaljujući uspešnoj sezoni u Evropi, Zvezda je popravila svoju početnu poziciju. Ukoliko uspe da obezbedi kontinuitet učešća u grupnim fazama evropskih takmičenja, Crvena zvezda će vrlo brzo još značanije popraviti svoj bilans i ostaviti iza sebe trnovit put koji joj je doneo mnogo problema u prošlosti.

Tagovi

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama