Одбојка Одбојка/Вести Одбојкаши Одбојкашице СДЦЗ

Dame u Subotici, gospoda u Kragujevcu u poslednjem kolu Superlige

Izvor: OK Crvena zvezda

Utakmicama 18. kola BPŠ Superlige Srbije završava se ligaški deo takmičenja nacionalnog prvenstva. Nakon ovih mečeva biće poznato sa kojih pozicija će odbojkašice i odbojkaši Crvene zvezde započeti plej-of.

Crvena zvezda oba meča igra u petak 23. februara, a prve će na teren izaći odbojkašice (u 19 časova) koje gostuju Spartaku u Subotici.

Zvezdine dame su u prvom delu sezone savladale Spartak u Beogradu sa 3:0, po setovima 26:24, 25:21, 25:23. U prethodnom kolu naše odbojkašice su savladale ekipu Partizana sa 3:0 i na taj način prebolele poraz od TENT-a u Obrenovcu. Sa druge strane Subotičanke su doživele dva vezana poraza rezultatom 3:0, od Jedinstva (SP) i Dinama.

Trijumfom protiv Spartaka Crvena zvezda bi u plej-of krenula sa 2. mesta i rival u četvrtfinalu će joj biti ili Partiazn ili Dinamo, u zavisnosti od njihovih rezultata u poslednjem kolu. Eventualnim porazom crveno-bele bi mogle i do 4. mesta, a u tom slučaju bi igrale upravo protiv Spartaka.

Utakmica 18. kola BPŠ Superlige Srbije između Spartaka i Crvene zvezde igra se u petak 23. februara od 19 časova u Hali sportova “Dudova šuma” u Subotici. Meč će suditi Goran Gradinski i Branislav Jovančić.

Odbojkaši Crvene zvezde svoj meč protiv Radničkog u SH “Jezero” u Kragujevcu igraju od 20 časova.

U prvom delu sezone Kragujevčani su slavili u Beogradu sa 2:3, po setovima 25:23, 26:24, 22:25, 17:25, 12:15. Zvezda i Radnički su se sastali i u polufinalu Kupa Srbije. Naši odbojkaši su slavili u oba meča. U Beogradu je bilo 3:0, po setovima 25:19, 25:23, 25:16, a u Kragujevcu su crveno-beli trijumfovali rezultatom 1:3, po setovima 22:25, 21:25, 25:22, 18:25.

Crveno-beli se nalaze u odličnoj formi, vezali su šest pobeda u Superligi i još dve u Kupu Srbije. Sa druge strane mreže susrešće se sa protivnikom koji je u poslednje tri utakmice doživeo poraze.

Stanje na tabeli Superlige je zamšreno, tako da se tri tima nalaze u borbi za 3. mesto, među kojima je i Crvena zvezda. Trijumfom u Kragujevcu crveno-beli bi mogli i do 3. mesta, a eventualnim porazom bi mogli da završe i na 6. mestu.

Utakmica 18. kola BPŠ Superlige Srbije između Radničkog i Crvene zvezde na programu je u petak 23. februara od 20 časova u Sportskoj hali “Jezero” u Kragujevcu. Meč će suditi Đorđe Zelenović i Tomislav Popović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама