Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Crveno-beli otputovali u Nemačku

Izvor: KK Crvena zvezda

Ekipa Crvene zvezde mts otputovala je u Nemačku gde će u petak od 20.45 igrati meč 23.kola Evrolige protiv Bamberga. O predstojećem meču govore trener Dušan Alimpijević i kapiten Branko Lazić.
Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali su u četvrtak u Nemačku, gde ih u petak očekuje meč 23.kola Evrolige protiv Brosebaskets Bamberga.
Duel sa šampionom Nemačke je prilika da se crveno-beli vrate u evroligaški ritam, jer će u narednom periodu zbog „Fiba prozora” naredni meč u ABA ligi, gde su na prvom mestu odigrati 5.marta u Laktašima.
Od povratka iz Niša, crveno-beli su trenirali u dvorani „Aleksandar Nikolić” a pred put u Nemaču trener Crvene zvezde mts Dušan Alimpijević izneo je svoja očekivanja od gostovanja ekipi, koja je pred ovu utakmicu promenila trenera, ali i koja je još u Beogradu pokazala da ima veliki kvalitet:
„Posle kupa idemo dalje, moramo da se trgnemo i da se vratimo na onaj put na kome smo bili pre samog kupa. Sama činjenica da nas očekuje utakmica sa Bambergom je i motiv više, jer su nas pobedili su Beogradu u „Areni” i iz tog razloga ćemo biti dodatno motivisani. Odlaskom trenera trinkijerija ne verujem da će se nešto puno promeniti, utakmicu će voditi njegov pomoćnik koji ih je i vodio u prethodnom periodu dok je trener Trinkijeri bio na operaciji. Očekujem sličnu igru koja ih krasi tokom u prethodnom peridou, odlični individualci na spoljnim linijama, pre svega Heket, Hikmen… Odlična spoljna linija i u njenom zaustavljanju vidim jedan od načina da dođemo do dobrog rezultata” rekao je trener crveno-belih.
Kapiten Branko Lazić: „Imali smo malo veću pauzu u Evroligi, bila je ta pauza zbog nacionalnog kupa, ali smo imali par dana da se pripremimo za gostovanje Bambergu. Idemo tamo da odigramo dobro i želimo da zabeležimo pobedu. Oni su nam dužnici iz prvog dela sezone, kada su nas savladali u Beogradu, ali na prvom mestu želimo da se vratmo na pobednički kolosek. Želimo da nastavimo da pružamo dobre partije u Evropi, kako bi potpuno spremni dočekali nastavak sezone u ABA ligi.” rekao je kapiten Crvene zvezde.
Ekipa će nakon dolaska u Minhen auotbusom produžiti u Bamberg, a meč u „Brose Areni” igra se u petak od 20.45 časova.
Скочи на траку са алаткама