Fudbal Fudbal/Vesti

Milojević – Veliki evropski iskorak

Izvor: FK Crvena zvezda

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da je ponosan na sve ono što su fudbaleri Crvene zvezde uradili u Evropi ove sezone.

540-miloje-4325.jpg

— Moram da budem zadovoljan ovom sezonom. Ne možete kao trener da kažete čime ste zadovoljni jer uvek možete da postavite i veće ciljeve. Mislim da smo dobro odigrali u Evropi, ponosan sam na moje igrače i na to što smo posle toliko godina vratili Zvezdu u Evropu. Zvezda je veliki klub, bivši evropski prvak, i mislim da je ovo bio iskorak i da ćemo se vratiti među evropske velikane. Zvezda ima i veliku armiju navijača, i ako se ne varam, mislim da smo do ove utakmice imali najbolji prosek gledanosti u Ligi Evrope, što pokazuje da su se navijači uželeli Zvezde u Evropi. Zvezda je velika i zbog toga što smo u prošlosti igrali mnogoj velikih utakmica, i nadam se da ćemo naredne godine napraviti još veći korak — rekao je Milojević koji nije želeo da izdvoji nijednu evropsku utakmicu.

— Za mene je svaka naša utakmica jako bitna i velika. Zvezda je jedini klub koji je krenuo od 1. kola kvalifikacija. Počeli smo 29. juna, i ako se ne varam protiv Florijane je bilo +30, a završili smo sad na -15 stepeni. Odigrali smo dosta dobrih utakmica, svaka je imala neku svoju važnost i ne bih nijednu izdvajao.

Milojević kaže da uslovi jesu bili teški, ali da oni nisu razlog ispadanja iz Evrope.

— Istina je da nismo navikli na ovakve uslove, ali mislim da smo se prilagodili i bilo nam je kako i protivniku. Moji su igrači za mene moja deca. Šta god uradili, ja sam na njih ponosan. Fudbaleri su ljudi sa emocijama, i kada ih pokažu, znate da im je stalo. Naravno, svako drugačije reaguje, i meni kada je teško nekada to ne smem da pokažem, moram da idemo dalje. Želeli smo da prođemo dalje, ali moraćemo da izvučemo pouke. Jedna jedina greška može skupo da košta. Poznato je da je velika razlika između našeg prvenstva i Lige Evrope, i iskustvo se stiče upravo igranjem ovakvih utakmica. To isksutvo će nam u budućnosti biti zamah za postizanje još boljih rezultata.

Zvezdin trener negira da ga je iznenadila taktika Viktora Gončarenka, i vidi CSKA kao ozbiljnog takmaca u nastavku takmičenja.

— Znali smo da će neigranjem Golovina verovatno igrati Ignaševič, a da će Vernblum igati napred. Igrao je on napred i prethodne godine dok Musa nije došao. CSKA kao i mi dolazi iz pripremnog perioda.Mislim da CSKA ima svoju prepoznatljivu igru i mislim da može da napravi dosta toga u daljem takmičenju. Imaju mnogo iskusnih igrača koji dugo igraju zajedno, a to je veliko bogatstvo za svakog trenera. Mislim da samo Ignjaševič ima više utakmica za CSKA nego svi moji igrači zajedno. Kada dođete među 16 ekipa, jasno vam je da sve ekipe mogu da pobede, da iznenade, i odlučivaće nijanse.

Milojević ne smatra da je greška sudije iz 46. minuta presudila utakmicu.

— Ne bih da komentarišem taj detalj. Sudija je tako odlučio i to tako treba prihvatiti. Mislim da je to najmanje važno u ovom trenutku. To su sitnice. Fudbal je zbog toga interesantan i lep, kralj svih sportova. Nekada se te stvari dogode na našu štetu, nekada na štetu protivnika i ne bih dalje u to ulazio — rekao je Milojević.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama