Кошарка Кошарка/Женска кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Košarkašice Crvene zvezde sigurne protiv Koraća

Košarkašice Crvene zvezde ostvarile su novu pobedu u Ženskoj košarkaškoj ligi Srbije savladavši Radivoj Korać rezultatom 72:56.

Obe ekipe su napadački loše otvorile utakmice, pa se do prvih poena čekalo čitavih tri minuta, kada je Bojovićeva pogodila ispod koša i donela Zvezdi početno vođstvo. U nastavku je viđena znatno organizovanija igra u napadu, pa je ponovo Bojovićeva povećala rezultatsku prednost na 9:2. Uz nekoliko izgubljenih lopti, košarkašice Koraća nisu uspevale da organizuju napad i nađu put do koša Crvene zvezde, te je usledio tajm-aut. Poenima sa linije penala Đorđevićeva je donela crveno-belima dvocifrenu prednost (12:2), ali su protivnice uzvratile preko Inđićeve, koja je bila precizna za dva poena. Nekoliko sekundi pre kraja deonice Korać je smanjio zaostatak na šest poena, a precizna je bila Tomaševićeva. Ipak, u poslednjem napadu košarkašice Zvezde pogodile su sa linije 6,75 i na odmor otišle pri rezultatu 19:10.

U drugom periodu ekipa Koraća zaigrala je dosta ofanzivnije, ali i popravila odbrambenu igru, pa su poenim Turudićeve i Inđićeve došle do svega dva poena zaostatka (20:22). Laganim prodorima pod košem košarkašice Zvezde uspevale su da održe konstantnu blagu prednost. Minut pre kraja prvog poluvremena, plus je iznosio 29:25, pa je trener Koraća zatražio tajm-aut. Već u sledećem napadu, Stjepanovićeva je bila dobra pod košem i pogodila za dva poena, dok je Korać bio polovičnog uspeha na liniji penala, pa se na odmor otišlo pri rezultatu u korist 31:27 Crvene zvezde.

Treća deonica otvorena je znatno agresivnijom igrom košarkašica Koraća,pa su tako poenima sa linije penala i linije 6,75 uspele da dođu do rezultatskog izjednačenja (31:31). Već u sledećem napadu, nakon ukradene lopte i istrčane kontre Stankovićeva je pogodila ispod koša i donela Koraću prvu prednost na utakmici. Ipak, ovakav rezultat nije dugo potrajao, serijom poena iz tranzicije crveno-bele košarkašice ponovo su vratile prednost na svoj konto. Do kraja kvartala igrao se koš za košem, ali je Zvezda uspeval da održi prednost, Naumčev je bila precizna sa distance, a potom i Bogićevićeva za konačan rezultat u ovoj deonici 51:42.

Koševima sa distance naše devojke su prekidale svaki nalet Koraća, u čemu su prednjačile Bojovićeva i Jovanovićeva. Sigurnu prednost održavale su tokom čitave četvrtine, a Jovanovićeva je poenima sa linije penala donela sigurnih +14 za miran kraj utakmice. Trojkom u poslednjoj sekundi napada Zvezda je primorala svoje protivnike na novi tajm-aut. Do kraja utakmice prednost Zvezdinih košarkašica iznosila je 16 poena (72:56).


Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама