Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Crvena zvezda u finalu KRK!

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su u finale Kupa Radivoja Koraća savladavši FMP rezultatom 98:82. Do ubedljive pobede, treće u ovoj sezoni nad FMP-om, crveno-beli su stigli zahvaljujući odličnoj igri u napadu, a ključnu prednost stekli su u drugoj deonici, kada je, gotovo nepogrešivi, Enis pogodio šest trojki i tako doneo dvocifrenu prednost svojoj ekipi.

Nakon duže pauze, u sastavu aktuelnog šampiona našao se i Pero Antić, koji se oporavlja od povrede, ali nije dobio priliku da zaigra na ovoj utakmici. Trener crveno-belih, Dušan Alimpijević odlučio se za startnu petorku koju su činili Lazić, Dangubić, Ročesti, Lesor i Bjelica.

Već u prvom napadu košarkaši FMP-a došli su do početnog vođstva, Čović je iskoristio priliku za 2+1, ali je Bjelica ostao sam na šutu za tri poena, te doneo rezultatsko izjednačenje. Već tokom prvog minuta, FMP je ostao bez jednog igrača, s obzirom na to da je Lazarević morao da napusti teren, usled povrede kolena. Čović je nastavio sa dobrom partijom i vezao pet poena, čime je vratio prednost svojoj ekipi, a onda je usledio mali trojkaški obračun. Najpre je Lesor bio precizan sa linije 6,75, uzvratio je Simanić, ali je Zvezda preko Ročestija i Lazića vezala šest poena, pa smo videli novo rezultatsko izjednačenje (11:11). Tokom čitave deonice gledali smo dinamičnu utakmicu, obe ekipe bile su dobre u napadu, pa se prednost smenjivala na obe strane. Apić i Nenadić su pogađali sa niskog posta i linije penala, još jednu trojku dodao je Čović, pa je FMP došao do vođstva od pet poena (27:23). Usledio je tajm-aut crveno belih, Dušana Alimpijevića, a po povratku na teren, Lesor se našao na liniji penala i bio polovičnog uspeha. Tačku na prvi kvartal stavio je Enis pogotkom za tri poena i to uz zvuk sirene,pa je Zvezda na odmor otišla sa poenom zaostatka (27:28).

Na startu druge deonice na parketu su se našli Kešelj, Enis, Davidovac, Lesor i Lazić. Upravo je Lazić vezao pet poena, polaganjem i pogotkom sa distance, a njegovu seriju prekinuo je Nenadić. Nastavili su crveno-beli odlično da šutiraju trojke, Enis je vezao dve, pa Zvezda dolazi do osam poena prednosti (38:30). Umeli su košarkaši FMP-a da uzvrate pogotkom sa linije 6,75 i to preko odličnog Čovića, koji je poluvreme završio sa 19 poena. Ipak, Zvezdu je u ovom delu igre predvodio neverovatni Enis koji je uz 6/7 za tri poena upisao 20 poena i tako doneo svojoj ekipi dvocifrenu prednost (45:35) prvi put na utakmici. Do kraja prvog poluvremena, poene su upisali Apić i Čović za FMP, kao i nezaustavljivi plejmejker Crvene zvezde, Enis, pa je branioc titule na pauzu otišao sa prednošću od sedam poena (51:44).

U istom ritmu nastavljen je treći period igre, pogađali su redom Ročesti, Bjelica, Apić i Simanić, a novu dvocifrenu prednost Zvezdi je doneo Feldin pogotkom nakon ofanzivnog skoka (61:50), što su ujedno bili njegovi prvi poeni na večerašnjoj utakmici. Crveno-beli košarkaši su znatno popravili skok igru, a do +14 Zvezdu je doveo Davidovac pogotkom sa linije 6,75, što je ujedno bila Zvezdina 12-a trojka. Do kraja kvartala Odžo je vezao dva zakucavanja, ali uz poene Bjelice, ekipa Dušana Alimpijevića je na odmor otišla sa 12 poena “viška” (73:61).

Na startu poslednjeg perioda prve poene upisao je centar Crvene zvezde, Omić, i to na asistemciju Kešelja. Iako najbolji igrač FMP-a, Čović, u drugom poluvrenu nije postigao nijedan poen, dobre partije pružili su Apić, Nenadić i Simanić,  a upravo njihovim poenima zaostatak FMP-a je sveden na svega pet poena (70:75). Usledio je tajm-aut mladog stručnjaka, Alimpijevića, koji je definitivno urodio plodom, s obzirom na to da su njegovi igrači po povratku na teren vezali osam poena. Trojke su pogađali Feldin i Kešelj, a njihovu seriju prekinuo je Radanov. Odličnu partiju na večerašnjoj utakmici, Zvezdin kapiten je krunisao trojkom, kojom je doneo svojoj ekipi velikih +13. Veliki doprinos dao je i Marko Kešelj koji je pogađao sa distance, a četiri poena vezao je i Omić, što je bilo dovoljno za ubedljivu pobedu rezultatom 98:82.

Najefikasniji u redovima kluba sa Malog Kalemgdana bio je Dilan Enis, koji je postigao 20 poena, a pratio ga je Milko Bjelica sa 16 upisanih poena.

Košarkaše Crvene zvezde finalni meč očekuje u nedelju, kada će se sastati sa boljim iz duela Partizan – Mega Bemaks i pokušati da odbrani titulu osvojenu prošle sezone.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама