Košarka Košarka/Vesti

Alimpijević: Veliko je zadovoljstvo biti u finalu KRK

Crvena zvezda prvi je finalista ovogodišnjeg Kupa Radivoja Koraća. Crveno-beli ostvarili su ubedljivu pobedu nad FMP-om rezultatom 98:82, pa će se tako naću u prilici da u nedelju brane trofej osvojen prošle sezone.

Trener stručnog štaba Crvene zvezde, Dušan Alimpijević, istakao je zadovoljstvo igrom svoje ekipe i ostvarenim rezultatom: “Veliko je zadovoljstvo što smo prošli u finale. FMP je zaista sjajan tim, igra dobru košarku čitave sezone. Mlad tim koji ima dosta potencijala. Osim prve četvrtine, mislim da je ostalo bilo dovoljno dobro. Ostali smo sa igračima, svi su igrali, sačuvali smo tu potrebnu energiju za sutra. Niko nije prešao 20 minuta i to je dobar znak”, naglasio je Alimpijević.

Ipak, ono što je zabrinulo sve prisutne u hali jeste povreda Stefana Lazarevića, mladog košarkaša FMP-a. “ Stefan Lazarević  je jedno divno stvorenje, momak sa fenomenalnim ponašanjem. Nažalost, povrede su sastavni deo sporta. Lazu čeka Zvezda, takav igrač je potreban Zvezdi. Nadam se da će se iz te povrede vratiti što jači”, kaže Alimpijević.

Košarkaše Crvene zvezde finalni duel očekuje već u nedelju, a protivnik će biti poznat po završetku utakmice između Partizana i Mega Bemaksa. “Prošla utakmica je pokazala da je svaka utakmica utakmica za sebe, kao i da je svaki pristup važan“, završio je mladi stručnjak.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama