Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши

Zvezda savladala Jedinstvo i ostala u trci za treće mesto

Izvor: OK Crvena zvezda

 

Odbojkaši Crvene zvezde ostvarili su trijumf u 17. kolu BPŠ Superlige Srbije nad ekipom Jedinstva iz Stare Pazove rezultatom 3:1, po setovima 27:29, 25:16, 25:15, 25:22.

Crveno-beli su zadržali šansu da se na kraju ligaškog dela takmičenja nađu na 3. mestu na tabeli i tako dođu do što bolje pozicije pred plej-of.

Prvi set je doneo velika uzbuđenja. Zvezda je na polovini seta serijom od 4:1, a posle asa Aleksandra Gmitrovića povela sa 13:10. Nakon poena Danila Pavlovića za 16:12, trener gostiju je zatražio tajm aut. On je urodio plodom pošto su gosti sa tri vezana poena smanjili na samo poen zaostatka. Crveno-beli su uzvratili istom merom i vratili prednost od četiri poena (20:16). Međutim, Jedinstvo je sa četiri poena u nizu došlo do izjednačenja u završnici 22:22. Milutin Nejić je doneo našoj ekipi prvu set loptu koju nisu iskoristili. Potom su i gosti stigli do svoje prve prilike da povedu, ali je ni oni nisu iskoristili, pa je Zvezda došla i do druge set lopte. Imala je Zvezda i treću priliku da okonča prvi set u svoju korist, ali ni nju nije iskoristila. Gosti dolaze do svoje druge prilike koju koriste nakon asa Milutinova za vođstvo u setovima – 27:29.

Crveno-beli su na početku drugog perioda igre poveli sa 8:4, a bilo je i 11:7. Gosti vezuju četiri poena i izjednačuju rezultat, a Zvezda preko Nemanje Mašulovića poentira za minimalnu prednost na tehničkom tajm autu. Zvezdin strateg je napravio izmene na poziciji tehničara i korektora i te izmene su dale rezultat. Serijom od osam poena ekipa Dragana kobiljskog dolazi do vođstva od 22:13, a nakon nova dva vezana poena i do deset set lopti. Treću priliku su naši odbojkaši iskoristili da izjednače rezultat u setovima – 25:16.

Nastavili su crveno-beli u istom ritmu i u trećem setu. Nakon bloka Danila Pavlovića poveli su sa 7:3. Smanjili su gosti ubrzo, ali je Zvezda sa četiri vezana poena, posle blokova Nikole Pavlovića i Nikole Stokovića i as servisa Mašulovića, otišla na tehnički tajm aut sa pet poena vviška (12:7). Postepeno je naš tim povećavao svoje vođstvo, pa je nakon nove greške Jedinstva bilo 18:11 za crveno-bele. Nejić je u završnici vezao dva poena i nakon greške gostiju Zvezda je stigla do 10 set lopti. Drugu je iskoristio Stoković za vođstvo naše ekipe – 25:15.

Početak četvrtog seta pripao je crveno-belima koji su nakon as servisa Lazara Dodića poveli sa 4:1, a nakon serije od tri poena i sa 10:5. Gosti su vezali četiri poena za 13:12, a nakon nove serije od tri poena su i preokrenuli rezultat u svoju korist 14:15. Ekipe su se smenjivale u vođstvu sve do poena Aleksandra Andonovića koji je povisio Zvezdinu prednost na 20:18. Andonović je potom vezao još dva poena za 23:19, a onda je Dodić doneo četiri meč lopte našoj ekipi. Zvezda je treću priliku iskoristila za važan trijumf protiv Jedinstva – 25:22.

Najefikasniji u timu Crvene zvezde bili su Milutin Nejić i Lazar Dodić sa po 15 osvojenih poena. Pratili su ih Aleksandar Gmitrović i Nemanja Mašulović sa po 11 poena.

U poslednjem kolu BPŠ Superlige Srbije odbojkaši Crvene zvezde gostuju u Kragujevcu ekipi Radničkog.

CRVENA ZVEZDA – JEDINSTVO (SP) 3:1 (27:29, 25:16, 25:15, 25:22)

Beograd – Dvorana: USC Voždovac. Gledalaca: 150. Sudije: Branislav Jovančić i Vladimir Stojanac. Trajanje meča: 96 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Jevtić (libero), Tadić, Stoković 2, Gmitrović 11, Mašulović 11, Petrović, Nejić 15, Dodić 15, N. Pavlović 6, Andonović 3, D. Pavlović 9. Nije igrao: Jovanović. Trener: Dragan Kobiljski.

JEDINSTVO (SP): Mladenović, Milić 6, Pešut 12, Radišić 3, Majstorović (libero), Milutinov 16, Bojičić 4, Škrbić 1, Mićić 11, Paravinja 1, Roljić 11. Nije igrao: Radivojević. Trener: Željko Vukelić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама