Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Crvena zvezda u polufinalu KRK

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su Borac iz Čačka rezultatom 85:79 (15:14, 21:16, 12:16, 23:25, 14:8) i plasirali se u polufinale Kupa Radivoja Koraća.
Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su Borac iz Čačka u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća rezultatom 85:79. Prvoplasirana ekipa iz druge ABA lige ušla je veoma motivisano u meč i bila u dobroj situaciji da iznenadi crveno-bele pošto su vodili 68:60 na tri minuta pre kraja.
Međutim, izabranici Dušana Alimpijevića su tada pokazali veliki karakter, ali i kvalitet. Uprkos tome što u ’’Čairu’’ nisu pokazali karakterističnu igru, od tada su zaigrali veoma dobro i pokazali šampionski karakter. Zvezda je došla do produžetka, čak i imala priliku za pobedu u regularnom delu, ali je u produžetku defintivno preuzela kontrolu nad utakmicom i rešila pitanje pobednika. Prelomne poene postigao je Džejms Feldin koji je uz Tejlora Ročestija bio najefikasniji u redovima crveno-belih. Obojica su postigli po 15 poena.
Borac je ušao izuzetno motivisanu u utakmicu sa favorizovanim crveno-belima. Izabranici Dušana Alimpijevića tragali su za napadačkim ritmom, ali su zahvaljujući dobroj igri u odbrani čuvali vođstvo koje u prvom periodu nije bilo veće od četiri poena kolika je bila razlika nakon trojke Ognjena Dobrića
Crveno-beli su svoje vođstvo čuvali odličnom odbranom, a krajem prvog perioda počeli su znatno bolje da čitaju kombinovanu odbranu Čačana. Dangubićeva trojka, a potom Omićevi poeni sa linije penala trasirali su put Crvene zvezde do prve dvocifrene prednosti na meču – 36:26. Međutim, Borac je uzvratio mini serijom 4:0 i nakon trojke Ilije Đokovića Čačani su prišli na minus od šest poena na poluvremenu – 36:30.
Borac je bolje započeo drugo poluvreme i serijom 9:3 izjednačio rezultat. Dušan Alimpijević je tada pozvao na oprez svoje igrače koji su ponovo pristupili veoma agresivno u odbrani što je donelo seriju 9:3 i nakon poena Milka Bjelice crveno-beli su ponovo stekli prednost od šest poena –  48:42.
Međutim, Čačani se nisu predavali. Nekoliko promašenih otvorenih šuteva crveno-belih i konstatno odlična igra Borca donela je rivalu seriju od 7:0 i prvo vođstvo još od početka utakmice – 48:49.
Silno motivisani Borac je igrao odličnu utakmicu dok crveno-beli nisu bili na prepoznatljivom nivou. Rival je zahvaljujući Iliji Đokoviću, odnosno njegovim trojkama iz teške situacije, stigao na čak osam poena razlike na manje od tri minuta do kraja. Feldinovi poeni sa linije penala, a zatim i Ročestijeva trojka primakli su Crvenu zvezdu. Usledila je još jedna dobra odbrana, a onda i poeni Lesora sa linije slobodnih bacanja pa je Zvezda na minut do kraja prišla na pola koša zaostatka – 67:68. Međutim, Todorović je uzvratio trojkom, ali je Dangubić pogodio sa iste distance.
Dangubić je ofanzivnim skokom obezbedio crveno-belima izjednačenje – 71:71. To je bio i konačan rezultat nakon 40 minuta utakmice.
U produžetku Zvezda je zaigrala znatno bolje. Dobra igra u defanzivi i znatno bolja rešenja u napadu doneli su crveno-belima pet poena prednosti polovinom igre u produžetku – 78:73. Od tog trenutka crveno-beli su preuzeli kontrolu nad utakmicom i mirno priveli meč kraju.
Crvena zvezda mts – Borac Čačak 85:79 (15:14, 21:16, 12:16, 23:25, 14:8)
Crvena zvezda mts: Kešelj 3, Dangubić 12, Davidovac 3, Lazić, Dobrić 5, Feldin 15, Ročesti 15 (6as), Omić 10, Lesor 11 (10sk), Enis, Jovanović, Bjelica 11 (6sk).

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама