Фудбал Фудбал/Вести

Zvezda napreduje na UEFA rang listi

Izvor: FK Crvena zvezda

Nakon remija Crvene zvezde i ekipe CSKA iz Moskve, beogradski crveno-beli dodatno su popravili svoj plasman na UEFA rang listi.

Crvena zvezda je ovogodišnju evropsku sezonu započela sa 195. mesta na UEFA rang listi klubova. Zvezdin koeficijent tada je iznosio 4,25. Zahvaljujući ulasku u grupnu fazu Lige Evrope, rezultatima ostvarenim u grupi i plasmanom u 1/16 finala, kao i remijem protiv ruskog CSKA, Crvena zvezda je već sada uspela da osvoji dovoljno bodova da može da se pohvali kako u prethodnih 12 godina nije imala bolji plasman.

Naime, Zvezda trenutno zauzima 116. mesto, što je skok za čak 79 mesta! Osvojenim bodom protiv ruske ekipe, Zvezda je napredovala za dodatnih osam mesta, preskočivši pritom klubove poput Lila, Bordoa, Apolona, Apoela… Naravno, crveno-beli imaju priliku da, ukoliko ostvare povoljan rezultat u Moskvi, dodatno napreduju na UEFA rang listi i time sebi obezbede povoljniji žreb narednog leta, kada klub čekaju nove kvalifikacije za, nadamo se, Ligu šampiona. Čak i u slučaju nepovoljnog rezultata, jasno je i da će Crvena zvezda zadržati aktuelnu poziciju jer klubovi koji se nalaze iza njenisu učesnici nokaut faze ni jednog od dva evropska takmičenja.

Crvena zvezda je ove sezone uspela da osvoji već osam bodova, i trenutno se, računajući i prethodne četiri sezone, nalazi na broju 10,75.

Tako se aktuelna ekipa Crvene zvezde izjednačila sa generacijom 2006/07 koja je početak sezone dočekala takođe na 116. mestu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама