Košarka Košarka/Vesti Košarka/Zvezdaštvo

Branko Lazić za istoriju

Izvor: KK Crvena zvezda

Kapiten KK Crvena zvezda mts Branko Lazić ispisao je novu stranicu u bogatoj istoriji kluba sa Malog Kalemegdana. Na utakmici protiv Zadra, Lazić je po 430. put istrčao na parket u crveno-belom dresu.
Beskompromisan borac, pravi ratnik na terenu i od 12.02.2018. godine novi rekorder KK Crvena zvezda. Kroz istoriju dugu 72 godine, crveno-beli dres su ponosno nosili mnogi košarkaški velikani. Jedan od njih je Branko Lazić koji je upisao 430. nastup za voljeni tim i postao rekorder kluba sa Malog Kalemegdana po broju nastupa.
Debitovao je sada već davne 2011. godine na utakmici protiv Hemofarma. Iz godine u godinu svojim odnosom prema dresu predstavljao je primer tadašnjim i budućim generacijama Crvene zvezde koji su vraćali klub na mesto gde i pripada. Na svakoj utakmici davao je sve od sebe, jer drugačije nije znao i zadužio sve Zvezdaše koji su njegov beskompromisni pristup znali da cene i neretko Lazića ispraćali ovacijama sa tribina.
Drugačije nije bilo ni uoči utakmice sa Zadrom. Poruke širom Evrope od bivših saigrača i Lazinih prijatelja Maika Cirbesa, Vladimira Štimca, Diona Tompsona… puštene su na video bimu uz poteze Lazića koje su obeležili njegovih prvih sedam godina u dresu Crvene zvezde. Potom je predsednik kluba sa Malog Kalemegdana Nebojša Čović uručio cveće Zvezdinom kapitenu, a usledili su i pokloni navijača.
Po ko zna koji put začulo se u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ dobro poznato skandiranje ’’Branko Lazić, Branko Lazić…’’ koje je pratilo Lazino ’’duvanje’’ svećica u društvu supruge Nataše i ćerke Sare koje su bile posebno iznenađenje i odevene u dres sa prezimenom Lazić i brojem 10. Čestitka za prvih 430 utakmica je dodeljena, a svaka nova pisaće nove rekorde i novu istoriju. Naš kapiten – Branko Lazić!

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama