Хокеј Хокеј/Извештаји

Važna pobeda Zvezde na Bledu

Nastavila je Zvezda poteru za Celjem i drugim mestom u regularnom delu IHL takmičenja. Iako neubedljiva, Zvezda je večeras uspela da slavi na Bledu protiv istoimene ekipe rezultatom 3:5 (1:1, 2:1, 0:3). U sportu važi izreka da uvek bivate kažnjeni kada ne iskoristite svoje prilike. Tako je bilo i večeras. Bled je imao više od igre u toku većeg dela utakmice, imao je i bolje prilike, ali Zvezda je odnela spretnu i važnu pobedu.

Indolentna igra u prvoj trećini koštala je crveno-bele gola koji su primili u 14. minuti susreta. Strelac za domaće bio je Luka Stan. Zvezdina igra u tim trenucima je izgledala nepovezana, a jedino vredno pomena je bila šansa 1 na 1 koju nije iskoristio David Sefič. Nakon primljenog gola, igra crveno-belih oklopnika se stabilizovala i to donosi rezultat. U 17. minuti Mihal Daniel donosi izjednačenje – 1:1 (asistencija Petar Novaković-Nikola Kerezović). Do kraja trećine beležimo isključenje Nemanje Vučurevića i još jednu dobru šansu Bleda koju domaćini ne koriste.

Ni druga trećina ne počinje bolje od prve. Nakon isključenja Petra Novakovića Bled dolazi u vodstvo od 2:1, a strelac je bio Tadej Burazin (25. minut). Ipak, već u sledećem napadu Zvezda dolazi do izjednačenja. Strelac za 2:2 bio je Uroš Bjelogrlić (asistencija Filip Pajević-Marko Brkušanin). A onda opet nedopustiva indolentnost Zvezdinih hokejaša i Bled u 29. minutu preko Mitje Pazlara dolazi do vodstva od 3:2. Bled do kraja trećine propušta par izglednih prilika i propšta da kazni Zvezdinu indolentnost.

U poslednju trećinu Zvezda ulazi sa igračem manje i umalo da domaćini to pretvore u ubedljivije vodstvo. A onda kao da su shvatili da ovako više ne može, crveno-beli prvo dolaze do izjednačenja 3:3 (igrač više) preko Ivana Anića (asistencija Marko Brkušanin), a potom i do vodstva od 3:4. Strelac je u 45. minuti bio Nikola Kerezović (asistencija Daniel Mihal). Igrala je u tim trenucima Zvezda angažovanije, ali opet ne toliko dovoljno da bi igra njenih igrača dobila prelaznu ocenu. Ipak, spretnost crveno-belih i njihovo iskustvo dovelo ih je i do petog pogotka kojim su zapečatili sudbinu domaćina. Konačan rezultat 3:5 postavio je u poslednjoj minuti susreta Ivan Anić (asistencija Marko Brkušanin-Uroš Bjelogrlić).

Ovom pobedom crveno-beli su došli na 49 osvojenih bodova i pošto će utakmica sa Mariborom biti registrovana 5:0 za Crvenu zvezdu, onda će Zvezdini oklopnici biti na 52 boda, samo dva manje od drugoplasiranog Celja, ali i sa utakmicom manje. Nadamo se da će Zvezdini hokejaši do kraja regularnog dela ovog takmičenja odigrati maksimalno ozbiljni i u plej of ući sa drugog mesta.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама