Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши

Trijumf Crvene zvezde protiv Spartaka

Izvor: OK Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde ostvarili su trijumf protiv subotičkog Spartaka u 16. kolu BPŠ Superlige rezultatom 3:1, po setovima 29:27, 17:25, 25:23, 27:25 i na taj način se uključili u borbu za 3. mesto.

Crveno-beli su na početku meča poveli sjajnim servisima Aleksandra Gmitrovića i nakon bloka Nemanje Mašulovića bilo je 7:4. Subotičani preokreću rezultat u svoju korist 9:11, ali Zvezda serijom od 6:1 ponovo stiče prednost od tri poena. Spartak sa četiri poena u nizu na servis Jungića ponovo preokreće, pa je Kobiljski zatražio tajm aut. Naši odbojkaši su odmah potom serijom od 5:1 ponovo došli u vođstvo, ali gosti su imali spreman odgovor. Crveno-beli nisu uspevali da probiju blok Spartaka koji je ponovo poveo u samoj završnici. Ipak, crveno-beli sa dva vezana poena Gmitrovića stižu prvi do set lopte. Subotičani izjednačavaju, a potom blokom Kovačevića i sami dolaze do set lopte. Novo izjednačenje donosi Milutin Nejić, a onda Nikola Pavlović blokom donosi drugu set loptu. Zvezda nije iskoristila ni drugu, a potom ni treću set loptu, ali četvrtu jeste za 29:27.

Gosti su nakon tehničkog tajm auta došli do prednosti od dva, a potom i do vođstva od tri poena 13:16. As servisom Nejić smanjuje na poen zaostatka (15:16). Pet uzastopnih poena Subotičana donela su im vođstvo od 16:22, a naši odbojkaši do kraja seta su osvojili još samo jedan poen, pa je Spartak stigao do izjednačenja – 17:25.

Crvena zvezda je na polovini seta na servis Gmitrovića uspela da veže četiri poena (dva bloka Mašulovića) za 14:11. Međutim, posle tajm auta Spartak je izjednačio. Crveno-beli vezuju tri poena i ponovo dolaze do prednosti 18:15. Gosti su izjednačili na 20:20, pa se ušlo u neizvesnu završnicu. Nejić donosi našoj ekipi dve set lopte, a potom i koristi drugu za novo vođstvo Crvene zvezde – 25:23.

Naši odbojkaši su silovito započeli četvrti period igre. Poveli su sa 4:0 i nagovestili da bi ovaj set mogli lako da reše u svoju korist. Međutim, pitali su se i odbojkaši Spartaka koji su postepeno smanjivali zaostatak, da bi izjednačili na 9:9. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, a na servis Nikole Petrovića Zvezda vezuje tri poena i dolazi do prednosti od 18:16. Igrao se poen za poen, naš tim je sačuvao prednost do samog kraja i došao do dve vezane set lopte. Usledile su tri greške naših odbojkaša i Spartak je ni kriv ni dužan došao do prilike da meč uvede u peti set. Ipak, to nisu dozvolili crveno-beli. Prvo je Nikola Pavlović izjednačio, potom je iz bloka Lazar Dodić doneo treću set loptu, da bi Danilo Pavlović doneo trijumf našoj ekipi – 27:25.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Aleksandar Gmitrović sa 23 poena. Pratili su ga Nemanja Mašulović sa 16, Danilo Pavlović sa 14 i Milutin Nejić sa 12 osvojenih poena.

Pobedom nad konkurentom odbojkaši Crvene zvezde su se primakli na samo jednu pobedu od Spartaka koji se nalazi na 3. mestu na tabeli.

Narednog vikenda na programu je 17. kolo BPŠ Superlige Srbije kada Crvena zvezda dočekuje Jedinstvo iz Stare Pazove.

CRVENA ZVEZDA – SPARTAK (S) 3:1 (29:27, 17:25, 25:23, 27:25)

Beograd – Dvorana: USC Voždovac. Gledalaca: 150. Sudije: Stanislava Simić i Nevena Nešković. Trajanje meča: 121 minut.

CRVENA ZVEZDA: Jevtić (libero), Stoković, Gmitrović 23, Mašulović 16, Petrović 2, Nejić 12, Jovanović 1, Dodić 2, N. Pavlović 6, Andonović, D. Pavlović 14. Nije igrao: Tadić. Trener: Dragan Kobiljski.

SPARTAK: Milović (libero), Arsenoski 1, Jungić 27, Veselinović, Eremić 16, Kovačević 13, Rajković, Kecman 15, Tumbas 4. Nisu igrali: Peić (libero), Seizović, Sinđelić. Trener: Igor Zakić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама