Фудбал

Savić: Navijači uvek dodatni motiv

VUJADIN SAVIC, fudbaler Crvene zvezde, proslavlja pobedu na utakmici treceg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Sparte, na stadionu Rajko Mitic. Beograd, 27.07.2017. foto: Nebojsa Parausic Fudbal, Crvena zvezda, Sparta Prag, Radost

Izvor: FK Crvena zvezda

Prvi meč u sezoni naši fudbaleri igraće u okviru šesnaestine finala Lige Evrope protiv moskovskog CSKA. Svi sa nestrpljenjem očekuju 13. februar, a kako ističe Zvezdin štoper Vujadin Savić, podrška koju svakodnevno dobijaju od navijača mnogo znači njegovoj ekipi.

– Uželeli smo se zvaničnih utakmica i euforija pred susret sa CSKA polako raste i kod igrača, pogotovo nakon sjajnog dočeka koji su nam po povratku iz Antalije priredili naši navijači. Mnogo nam je značila bakljada i podrška Delija, ali ne smemo ipak da budemo previše euforični. Moramo da ostanemo mirni i da se fokusiramo na teren, više nego na sve one lepe stvari oko nejga. Zagrejaće naši navijači atmosferu, sigurno nam neće biti hladno u utorak uveče – rekao je Savić.

Naši fudbaleri kroz analizu dobro su upoznali stil igre moskovske ekipe.

– CSKA ima dosta iskusnih igrača koji znaju kako se igraju ovako važne utakmice. Pretpostavljam da će ući u meč oprezno, kao što ćemo i mi to uraditi, međutim svaka utakmica je za sebe i nikada ne znate šta možete da očekujete. Trener je tu da nas savetuje kako treba da igramo, a mi igrači ćemo slušati.

Nekolicina fudbalera iz redova crveno-belih proveli su deo svoje karijere igrajući u Rusiji.

– Pored njih nekoliko iz ruske lige ja sam igrao moldavsku, u Tiraspolju, ruskom delu zemlje. To je neki specifičan stil igre koji smo imali prilike da vidimo i na utakmicama u pripremnom period koje smo igrali sa Amkarom i Zenitom. Znači nam naravno to iskustvo koje neki saigrači imaju iz perioda igranja u Rusiji, videćemo koliko će i njihovi saveti uroditi plodom na terenu.

Poslednji pripremni meč u Turskoj izabranici Vladana Milojevića odigrali su protiv ruskog Zenita.

– Imali smo ozbiljnu proveru protiv ekipe koja je favorit za osvajanje Lige Evrope. Odigrali smo dobru utakmicu, nažalost izgubili smo, ali bolje je da se to desi sada u pripremnom periodu kada rezultat nije u prvom planu. Mislim da je CSKA pođednakog kvaliteta kao i Zenit i mnogo nam znači što smo videli da možemo da se nosimo sa njima. Nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat na našem stadionu – poručio je Savić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама