Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Rukometaši poraženi u večitom derbiju

U okviru 14.kola rukometne Superlige Srbije ekipa Crvene zvezde dočekala je rukometaše Partizana i zabeležila poraz rezultatom 23:25 (11:13). Iako su naši igrači odlično otvorili utakmicu i poveli sa tri gola razlike, sredinom prvog poluvremena Partizan je uspeo da preokrene rezultat i sačuva prednost do samog kraja.

Crveno-bela ekipa započela je drugi deo sezone u nešto izmenjom sastavu, s obzirom na to da Mošić i Matičić nisu više u klubu.  Večiti rivali ušli su u ovaj duel sa identičnim učinkom (osam pobeda, četiri poraza i jedan remi) u dosadašnjem delu sezone, a nakon ovog meča Crvena zvezda se nalazi na trećoj poziciji na tabeli, sa osvojenih 17 bodova.

Utakmica je otvorena golom Šotića, koji je doneo Zvezdi početno vođstvo, a nakon dve odlične reakcije golmana Ljubenovića, otvorena je nova kontra koja je krunisana drugim golom Šotića . Čvrsta odbarana crveno-belih rukometaša popustila je u petom minutu, što je Maksić kaznio i pogodio za 1:2. Nakon brzog centra, u prilici se našao Mandić, koji je bio precizan i vratio Zvezdi dva gola prednosti (4:2). Već u sledećem napadu, rukometaši Partizana su izgubili loptu, Šotić je brzo istrčao kontru i upisao svoj treći pogodak. Iz čvrste odbrane crveno-belih igrača otvarali su se odlični kontranapadi preko Šotića i Milosavljevića, a upravo jedan takav doneo je Zvezdi tri gola prednosti (6:3) preko Milosavljevića. Već u sledećem napadu usledio je prekršaj, pa je kapiten Partizana, Živković, iskoristio sedmerac i smanjio zaostatak na dva gola. Trener crno-belih pozvao je tajm-aut, nakon čega je usledila uigrana akcija Minića i Stevanovića, te je prednost Zvezde iznosila svega jedan gol (6:5). Prekršaj nad Šotićem kažnjen je sviranjem sedmerca, koji je iskoristio Aleksandar Babić. Iskoristili su crveno-beli igrača više, ponovo je precizan bio Šotić, pa je Zvezda imala dva gola prednosti nakon 20 minuta igre. Vrlo brzo je Živković doneo prvo izjednačenje na utakmici (8:8) i to nakon uspešno izvedenog sedmerca. Nakon dva minuta Partizan je došao i do prvog vođstva, koje im je doneo Butulija. Usledila je izmena u redovima Crvene zvezde, u igri se našao srednji bek, Bugarinović, a potom i novi sedmerac. Kljajić je bio siguran i postigao svoj prvi gol za 9:9. Nakon oštrijeg starta Kljajića, Butulija je iskoristio igrača više i doneo Partizanu novo vođstvo. Napad domaćih igrača stao je u poslednjim minutima, što su iskoristili crno-beli rukometaši i upisali još jedan gol te došli do najveće prednosti, nakon čega je usledio tajm-aut Nenada Peruničića. Živković je u nastavku lako prošao Zvezdinu odbranu i upisao novi gol, ali je Babić odmah nakon toga uzvratio pogotkom sa velike udaljenosti. Dve sekunde pre kraja novi sedmerac sviran je Partizanu, pa je rezultat na kraju prvog poluvremena glasio 13:11 u korist gostiju.

Petim golom Butulije otvoreno je drugo poluvreme. Obe ekipe imale su po jednog isključenog igrača kada je Milosavljević ostavljen bez bloka i pogodio za 12:14. Već u sledećem napadu, Rajčević je pogodio prazan gol i smanjio zaostatak na samo jedan gol. Nakon gola Butulije, Šotić je uspeo da preseče novi napad Partizana, istrči kontru, ali ne i da savlada golmana Partizana. Nakon promašenog zicera, Babić nije iskoristio sedmerac, što je kažnjeno novim golom Partizana i povećanjem prednosti na četiri gola (17:13), što je Peruničića nateralo na tajm-aut. Mali predah urodio je plodom, pa je kapiten crveno-belih, Babić, pogodio svoj prvi gol, nakon asistencije Milosavljevića. Nova kontra usledila je već u sledećem napadu, ponovo je najbrži bio Šotić, koji je zabeležio svoj peti gol. Znatno čvršću odbranu zaigrali su domaći igrači, što je rezultiralo novom kontrom i novim golom Babića za mini-seriji od 3:0 i rezultat 16:17. Nalet naših momaka prekinut je tajm-autom trenera Partizana, a potom i golom Maksića. Sa dva igrača manje ostali su gostujući igrači, a sedmerac je iskoristio Matić i smanjio zaostatak Crvene zvezde na jedan gol (17:18). Novo isključenje i sedmerac usledio je na drugoj strani, a Stevanović je savladao našeg golmana Pejčinovića. Usledila je odlična akcija crveno-belih rukometaša, koja je krunisana golom Šotića. U novoj prilici našao se Šotić već u sledećem napadu, nakon ukradene lopte, ali je Milosavljev odlično reagovao na golu. Obe ekipe kompletirale su svoje sastave, a vrlo brzo usledio je novi sedmerac za Partizan i rezultat 20:18. Sa pozicije pivota stigao je novi gol gostujuće ekipe, a potom i greška u koracima Babića. Partizan je uspeo da stigne i do pet golova prednosti, ali je to vrlo brzo poništeno novim golom Zvezde preko brzog centra. Ponovo je usledila kontra Zvezde, Babić je pretrčao ceo teren i uspeo da savlada golmana Partizana za 21:24, da bi Ljubenović zabeležio novu odbranu time povratio nadu da crveno-beli mogu da dođu do povoljnog rezultata. Ipak, crno-beli došli su do novog pogotka, što je Peruničića nateralo na novi tajm-aut. Novi gol upisao je Kljajić, a u sledećem napadu stativa je sprečila Šotića da postigne svoj sedmi gol. Nakon tajm-auta Partizanovi igrači su izgubili loptu, pa je Zvezda preko Kljajića stigla do novog gola. Novu grešku napravili su gosti, Živković je zabelezio faul u napadu, pa je lopta ponovo pripala crveno-belima. Ipak, do kraja utakmice ostalo je samo tridesetak sekundi, pa je prednost od dva gola ostala na istoj strani – 23:25.

Naredni meč rukometaši Nenada Peruničića odigraće protiv Rudara iz Kostolca.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама