Кошарка Кошарка/Женска кошарка

Deseta uzastopna pobeda u derbiju za korak bliže F4 WABA lige!

Izvor: KKŽ Crvena zvezda

Košarkašice Crvene zvezde savladale su u derbiju Partizan treći put ove sezone, drugi put u deset dana, deseti put uzastopno! U utakmici koja je u velikoj meri značajna za plasman na F4 WABA lige, Zvezda je slavila 72-55 (18-12, 19-10, 13-18, 22-15)!

Crveno-bele su kontrolisale praktično čitav tok utakmice. Izvanredna odbrana i pametna igra u napadu doneli su prevagu šampionu Srbije u derbi susretu 4. kola WABA Superlige.

U tim se nakon povrede vratila Ivana Katanić, što se odmah osetilo u igri Crvene zvezde, koja je bila sigurna od prvog do poslednjeg minuta.

Zvezda je na startu meča poenima Stjepanovićke i Bogićevićke stigla do serije 8-1, ali su crno-bele uzvratile istom merom, (8-8). Biljana Stjepanović je održavala šampiona Srbije u prednosti, a Milica Bojović je trojkom postavila 12-18, na kraju prvog perioda. Od tada prednost je bila u Zvezdinim rukama.

U drugoj četvrtini Zvezda je sa dve brze serije došla do dvocifrene razlike, (20-37). Odličnom igrom u odbrani izabranice Dragana Vukovića su dozvolile samo 10 poena protivnicama, pet poena iz igre, što je bila osnova za ubedljivo vođstvo na kraju prvih deset minuta, (22-37).

I u trećem periodu, crveno-bele sigurne i odlučne na putu ka svom cilju. Crno-bele su uspele da smanje minus, ali nisu gubile glavu i smirenost u igru Zvezdine košarkašice, kao ni dvocifrenu razliku, pa se u poslednjih deset minuta ušlo rezultatom 40-50.

U poslednjoj četvrtini Zvezda je novom, furioznom serijom 15-0 prelomila susret u svoju korist, došla do maksimalne prednosti, +23 (43-67), i lako privela utakmicu kraju. Crno-bele košarkašice su teško dolazile u priliku do koša, i nisu uspele ozbiljnije da zaprete Zvezdi. Konačan rezultat na kraju meča je 72-55.

Najefikasnija je bila Marija Prlja sa 17 poena, Snežana Bogićević je postigla 13, Aleksandra Katanić 10.

Crvena zvezda ima utakmicu manje od Partizana i dve pobede više. Zvezdu očekuje duel protiv Medveščaka, a trijumfom u tom meču vrata završnog turnira regionalnog takmičenja bila bi širom otvorena.

KKŽ Crvena zvezda: I.Katanić 7 (5as), Stjepanović 10 (4sk 4as 1blk), Tešić, Prlja 17 (3sk 3as), Bogićević 13 (8sk 1blk), Zukanović, A.Katanić 11 (3sk 2ukl), Đokić, Naumčev, Bojović 5 (2sk 3as), Đorđević 6 (7sk 3ukl), Jovanović 3.

Скочи на траку са алаткама