Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Crvena zvezda se osamostalila na čelu tabele

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su FMP u Železniku rezultatom 77:100 i na taj način zauzeli prvu poziciju na tabeli ABA lige sa učinkom od 16 pobeda i tri poraza.
Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su FMP u dvorani u Železniku rezultatom 77:100. Mladi i talentovani sastav Pantera pružio je dobar otpor, ali su crveno-beli bili bolji i diktirali dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg minuta utakmice.
Ovom pobedom izabranici Dušana Alimpijevića izbili su na čeko tabele ABA lige sa skorom od 16 pobeda i tri poraza. Crveno-beli su imali čak pet dvocifrenih igrača. Najefikasniji igrač na utakmici bio je Džejms Feldin sa 19 poena.
Crveno-beli su od početka utakmice opravdali ulogu favorita. Agresivna odbrana i odlična veza Ročesti-Omić gradila je Zvezdinu prednost od prvog minuta. Mladi sastav FMP-a imao je problem da probije odbranu izabranika Dušana Alimpijevića pa su crveno-beli nakon četiri i po minuta igre vodili 12:0. I to, nakon trojke Dejana Davidovca. Na drugoj strani odgovorio je Filip Čović sa iste distance za prve poene za Pantere.
Iako se FMP razigrao, zahvaljujući dobroj unutrašnjoj igri i mirnoj ruci na šutu za tri poena crveno-beli su u nastavku čuvali vođstvo. Na prvu pauzu Zvezda je otišla sa 11 poena prednosti (25:14).
Česte izmene trenera Alimpijevića održavale su visok intenzitet u redovima njegovih izabranika. Već u drugoj deonici  gotovo svi igrači koji su bili spremni za utakmicu su dobili svoje minute. Posebno je radovao povratak na parket Džejmsa Feldina koji je praktično u prvom kontaktu sa loptom pogodio trojku.
Drugu deonicu obeležila je igra poen za poen pri čemu su crveno-beli održavali dvocifrenu prednost. Tako je bilo do tri i po minuta pre kraja prvog poluvremena, a onda je usledila serija FMP-a 11:3 koja je primakla domaćina na četiri poena zaostatka – 39:35. Poeni kapitena Lazića i Džejmsa Feldina ponovo su odvojili crveno-bele na zaostatak od osam poena – 43:35.
Nastavak igre nije doneo puno novosti na parketu. Crveno-beli su i dalje čuvali stečeno vođstvo, a FMP je dobrom igrom u potpunosti parirao. Feldin i Enis su bili precizni u šutu za tri poena pa je to bio razlog što Panteri nisu uspeli ozbiljnije da priprete. I upravo serijom trojki njih dvojice izabranici Dušana Alimpijevića došli su do najvećeg vođstva koje je predstavljalo i rezultat na kraju trećeg perioda – 53:69.
Prednost je i u nastavku rasla, sve do plus 26 – 92:66. Crveno-beli su bili veoma raspucani, pogađali su iz različitih situacija i omeli FMP da uvede utakmicu u neizvesniju završnicu.
Crvena zvezda mts već u petak nastavlja evroligaški put. U goste crveno-belima dolazi ekipa Emprio Armanija.
FMP – Crvena zvezda mts 77:100 (14:25, 21:18, 18:26, 24:31)
FMP: Čović 19 (5as), Uskoković 4, Jeremić, Apić 11, Pot 9, Nenadić 10, Bursać 2, Radovanović 2, Šešlija, Simanić 8, Odžo 10, Slutski 2.
Crvena zvezda mts: Dangubić, Davidovac 9, Lazić 5, Dobrić 11, Feldin 19, Janković 8 (5sk), Ročesti 8 (8as), Omić 12 (5sk, 4as), Lesor 2, Enis 10 (4as), Jovanović 5, Bjelica 11.
Dušan Alimpijević:
’’Pre svega čestitam FMP-u na dobroj sezoni za sada. Želim im da u nastavku sezone i dalje igraju dobro i želim im puno sreće jer oni to i zaslužuju. Reč je o veoma talentovanom timu koji je pred ovo kolo imao dobre šanse da se plasira u najboljih četiri. Kroz neke četvrtine protiv nas su dokazali koliko mogu biti opasni kada im se dopusti da igraju svoju igru. Moje mišljenje je da su bili konkurentni dok su mogli fizički da se nose, a kada se pojavila razlika u fizičkim mogućnostima i spremi mi smo prelomili utakmici.
Ponoviću ono što sam rekao i kada je Budućnost realno imala najveće šanse za prvo mesto – ima još puno da se igra. Moramo da budemo pametni i stabilni. Gledaćemo i dalje u svoje dvorište i mislim da sve što se događa, događa se zasluženo. Imamo još tri kola ispred sebe i ponavljam treba odigrati pametno i smireno’’
Milko Bjelica:
’’Pre početka utakmice da je dosta bitno da pobedimo i ostanemo u trci za prvo mesto što donosi prednost domaćeg terena. Mislim da smo dobro izgledali na ovoj utakmici i mislim da je dobro što smo ravnopravno podelili minutažu.’’

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама