Košarka Košarka/Vesti

Zvezda gost u Železniku

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts gostuju u ponedeljak od 18 časova ekipi FMP-a u pretposlednjem meču 19.kola ABA lige jtd. U tim se vraća Džejms Feldin, Pero Antić i dalje u procesu oporavka.

Košarkaši Crvene zvezde mts nastavljaju sezonu utakmicom 19.kola ABA lige protiv ekipe FMP-a.
Jedan od derbija ovog kola, igra se u ponedeljak od 18 časova u dvorani „FMP Arena”.
Trener Dušan Alimpijević, i dalje ne može da računa na pomoć Pere Antića, ali se u tim vraća Džejms Feldin:
„Igramo protiv ekipe koja ima dobru sezonu u regionalnom takmičenju. FMP je tokom tekuće sezone napravio i ostvario nekoliko velikih pobeda, i zadržali su pravo i nadu da se bore za plej of ABA lige. U ovaj meč ulaze nakon vrednog trijumfa nad Cibonom u Zagrebu.  Mladi su, talentovani, a opet na parketu ih vodi iskusni Filip Čović, koji je i u prvom našem meču, i u celokupoj sezoni sezone pokazao koliko donosi i znači timu” rekao je trener crveno-belih, koji od ove utakmice može u potpunosti da računa i na Džejmsa Feldina:
„U tim se vraća Džejms Feldin, uzeće minute u ovoj utakmici, i generalno nam znači da smo sve kompletniji i da možemo da se uigravamo za sve što sledi”.
Pobeda u duelu sa FMP-om značila bi povratak na lidersku poziciju 3 kola pre kraja ligaškog dela. Međutim, trener crveno-belih podseća na svoje reči posle poraza od ekipe Budućnosti „ da ima još da se igra”:
„Isto mislim i sada! Ima još da se igra do kraja ligaškog dela. Da bi došli do prednosti domaćeg terena, potrebna nam je stabilnost i mirnoća. Radićemo sve što smo radili i do sada – gledaćemo u svoje dvorište, kako bi iskoristili situaciju u kojoj se sada mi pitamo” rekao je Alimpijević.
Sa druge strane, i Džejms Feldin razmišlja u sličnom tonu, pred gostovanje u Železniku:
„Prvo, moramo od starta da uđemo čvrsto u ovu utakmicu, jer igramo protiv ekipe koja ima dosta mladih i vrlo, vrlo talentovanih igrača. Moramo da se vratimo našoj igri, nakon poraza u Vitoriji. Želimo da nastavimo pobednički niz u ABA ligi koja je naš primarni cilj, jer smo sada u situaciji da možemo da steknemo prednost domaćeg terena od samog starta plej ofa. Pravi put za to je, da brinemo samo o nama i našoj kako igri, ne šta drugi rade” rekao je Feldin.
Pre pauze zbog obaveza u nacionalnom kupu, ekipa Crvene zvezde mts će narednog ponedeljka u istom terminu, od 18 časova, igrati protiv Zadra u dvorani „Aleksandar Nikolić”, a već 9.februara gost u Beogradu, u 21.kolu Evrolige je „Armani” iz Milana.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama