Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Ujpešt 1:1 (0:1)

Izvor: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je i treću utakmicu zaredom završila identičnim rezultatom – 1:1.

540-ujpešt-536.jpg

Teren: Kompleks hotela Riksus
Sudija:Gokcen Ozturk (Turska)
Strelci: Ben (p) u 73′ za Crvenu zvezdu, Mol u 20′ za Ujpešt.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, Donald, Krstičić, Srnić, Radonjić, Ben, Pešić.
Igrali su još: Gobeljić, Hajdin, Milić, Milijaš, Adžić, Račić, L. Ilić, Joveljić.

Ujpešt: Pajović, Lituacki, Bojović, Mol, Dialo, Nagi, Simon, Zoter, Nvobodo, Pauljević, Novotni.

Crvena zvezda je danas odmerila snage sa veoma organizovanom ekipom. Ujpešt je klub sa velikom tradicijom; u dalekoj prošlosti su se ova dva rivala susretala u evropskim utakmicama i to u Kupu evropskih šampiona. Mađari su jednom uspeli da eliminišu Crvenu zvezdu, a 10 godina kasnije crveno-beli su se revanširali, i to u sezoni kada su stigli do polufinala najjačeg evropskog takmičenja.

Trener Milojević izveo je verovatno i najjači tim. Branko Jovičić je izostao zbog manje povrede, kao i Boaći koji boravi u Beogradu i oporavlja se od povrede zadobijene protiv Sileksa. U prvom delu igre, Zvezda nije uspela da nametne svoj ritam; naprotiv, može se reći da se igralo onako kako odgovara mađarskoj ekipi. Ujpešt se veoma disciplinovano i organizovano branio, i čekao priliku da ih polukontri zapreti golu Milana Borjana. Zvezda iz pozicionih napada gotovo da nijednom nije uspela da stvori priliku, te su se najčešće dodavali fudbaleri iz Zvezdine poslednje linije, i to visoko na sredini terena. Jedinu pravu priliku Zvezda je imala posle udarca sa distance. Milan Rodić je sačekao povratnu loptu i veoma snažno šutirao, ali je pogodio prečku.

Prethodno, Ujpešt je poveo u 20. minutu. Nakon kornera i centaršuta na drugu stativu, usledila je lopta u srce peterca a nogu je podmetnuo Mol. Osim te situacije, Ujpešt je stvorio još jednu odličnu priliku kada je Borjan bio savladan, ali je Le Talekizvanredno pratio napad i uspeo da spreči loptu da po drugi put uđe u naš gol.

Zvezda je u nastavak utakmica ušla znatno bolje. Izvršeno i i nekoliko izmena odmah na početku drugog poluvremena, pa su novi igrači bili GobeljićHajdinMilijašMilić Adžić. Za razliku od prvog perioda, lopta je znatno više kružila oko samog kaznenog prostora, i Zvezda je u nekoliko navrata šutirala, pre svih Ben koji je u nastavku bio najistureniji. Krstičić je bio znatno raspoloženiji što je doprinelo i tečnosti Zvezdine igre.

Odličnu priliku imao je Hajdin u 67. minutu. Luka Ilić koji je samo minut ranije zamenio Donalda, odlično je centrirao, Hajdin je izbegao ofsajd i bio je sam, ali je glavom šutirao pored stative. Zvezda je do izjednačenja stigla u 73. minutu. Posle kornera koji je izveo Milijaš, jedan fudbaler Ujpešta igrao je rukom, a precizan sa bele tačke bio je Ben.

Do kraja utakmice nije bilo stopostotnih prilika, i Crvena zvezda je zabeležila i treći uzastopni remi.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama