Фудбал Фудбал/Вести

Mrkela – Imamo jak tim

Izvor: FK Crvena zvezda

Pripreme u Antaliji prolaze u radnoj atmosferi i dobrom raspoloženju koje je samo na momente pokvarila povreda Ričmonda Boaćija. Ipak, sve se više razmišlja o prvoj zvaničnoj utakmici koja sledi 13. februara.

540-mrkela-4371.JPG

Stručni štab ulaže velike napore kako bi ekipa novi evropski izazov dočekala spremna, a sportski direktor Crvene zvezde govorio je o promenama koje je doneo zimski prelazni rok. Odlazak Gelora Kange nametnuo se kao najsvežija tema.

— Kanga je dobar igrač i žao mi je što više nije sa nama. Želim mu sve najbolje u Sparti. To je život profesionalnih fudbalera i takav je život igrača u Crvenoj zvezdi, proveo je ovde nekoliko lepih godina kako i sam kaže. Zadužio je Crvenu zvezdu i želimo mu sve najbolje. Neće dolaziti zamena za Kangu, izuzev ako to ne bude neki ekstra fudbaler. Aleksić je odličan fudbaler sa kojim sam ja razgovarao, ali nije profil igrača kao Kanga. Svaki igrač je specifičan i nikada ne možete da kažete da će posle odlaska nekog igrača biti isto i da će ga neko dobro zameniti — započeo je razgovor Mrkela.

Prema rečima sportskog direktora, trener Milojević ima viziju kako ekipu uigrati i bez Kange.

—  Postoji više opcija za igru bez Kange i mislim da ste neke opcije videli protiv Amkara. Verovatno bi bilo bolje da se transfer ranije realizovao kako bi bilo i više vremena za uigravanje, ali mi smo spremni na sve, takva je situacija u fudbalu. Nikada ne možete reći da će se nešto desiti tada i tada. Očekivali smo neke stvari ranije, pre svega sa Boaćijem jer je sve nagoveštavalo da će se neke stvari desiti još u decembru, i u skladu sa time smo bili spremni da reagujemo. Na kraju se ništa nije desilo. Zadovoljan sam timom koji sada imamo, imamo jak tim. Kanga je otišao, došao je Ben, imamo i više opcija na bekovskim pozicija sa Hajdinom koji može dobro da pokrije oba mesta.

Zvezda je u samom špicu pojačana i povratkom Milana Pavkova sa pozajmice.

— Sinoć sam obavio razgovor sa Pavkovom, on je zadovoljio na ovim pripremama, a igrao je i dobru polusezonu u Radničkom. Razgovarali smo s obzirom na to da su se okolnosti promenile. Da je Boaći otišao, bilo bi prostora za njega da igra, a ovako će tog prostora biti manje pa ćemo zajedno doneti odluku u narednih nekoliko dana. Nije opcija prodaja, već samo eventualna pozajmica.

Ipak, povreda Boaćija neprijatno je iznenadila sve u klubu, a šefa stručnog štaba prinudila da razmišlja o svim mogućim alternativnim rešenjima.

— Optimista sam da će Boaći biti spreman već i za prvu utakmicu za CSKA. Snimak koji smo videli, a ograđujem se jer kažu da snimak treba raditi 48 sati posle povrede a mi smo ga radili odmah, pokazuje da nije u pitanju teža povreda, da mišić nije toliko problematičan i da istegnuće nije strašno. Prognoza je da pauza treba da traje 10-tak dana, a posle intenzivnih terapija koje će početi već sutra, očekujem da to bude i brže. Ali, sačekaćemo, sutra je novo snimanje pa ćemo sve znati sa sigurnošću — ističe Mrkela.

Jedan od fudbalera koji je mogao da napusti ekipu je i Slavoljub Srnić, ali na kraju transfer u Trabzon nije realizovan.

— Ne mogu da kažem sve detalje, niti ih znam. Priča sa Trabzonom postojala je još od kraja decembra. Ljudi iz Trabzona su bili u Beogradu, onda je sve to zaustavljeno pa ponovo podgrejano. U poslednjim satima prelaznog roka  ponovo je oživela neka mogućnost, ali na kraju se ništa nije dogodilo — rekao je Mrkela.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама