Кошарка Кошарка/Вести

Loša odbrana i raspoložen domaćin – poraz u Vitoriji

Izvor: KK Crvena zvezda

Poraz košarkaša Crvene zvezde mts u Vitoriji od domaće Baskonie Gasteiz rezultatom 103:84. Dilan Enis najefikasniji sa 17 poena. Naredni protivnik u Evroligi je ekipa Armanija u petak 9.februara.

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su u poslednjoj utakmici 21.kola Evrolige u Vitoriji oe ekipe Baskonia Gasteiz rezultatom 103:84 (17:27, 23:26, 19:22, 25:28).

Najefikasniji kod crveno-belih koji su igrali bez Pere Antića i Džejmsa Feldina, bio je Dilan Enis sa 17 poena.

Sa druge strane, nerešiva enigma za odbranu crveno-belih bio je Rodrig Bubua, koji je ubacio ovosezonski rekord u Evroligi i meč završio sa 25 poena.

Potpuno zaslužen poraz šampiona ABA i KLS lige, koji je već na startu imao puno problema u odbrani, sa druge strane, tokom celog prvog poluvremena Baskonia je igrala tečno u napadu sa dobrim protokom lopte (28 asistencija celog tima do kraja meča), ali i vrlo precizno i bez grešaka (samo 5 izgubljenih lopte timski). Već nakon prve deonice bilo je 27:17, crveno-beli su uspevali u dva navrata da zaprete spuštanjem minusa na jednocifren zaostatak, ali se na odmor otišlo sa + 13 za domaćina.

Ni u drugom poluremenu nije bilo značajnije promene na parketu dvorane „Fernando Buesa”. Ponovo su crveno-beli tokom treće deonice dolazili do -10, ali bi svaki put domaćin odgovorio lakim poenima i „podizao” prenost.

Na kraju treće deonice bilo je 75:59 nakon poena Šengelije. Već u uvodna 3 minuta poslednje deonice domaćin je napravio novu seriju 12:5, bilo je 87:64, i već tada bilo je definitivno jasno da bodovi ostaju u Vitoriji. Osim Buboe, u nastavku se se napadački priključili Džening (18 poena) i Garino sa 12 poena, pa je domaćin stigao i do nerealno visokog trijumfa.

KK Crvena zvezda mts:

Dangubić 7, Davidovac 7, Lazić 3, Dobrić 5, Feldin (nije igrao), Janković 2, Ročesti 6, Omić 6, Lesor 7, Enis 17, Jovanović 4, Bjelica 4.

Povratak ekipe za Beograd planiran je u subotu u prepodnevnim časovima. Već u ponedeljak od 18 sati sledi i novi duel ABA lige protiv FMP-a, dok je naredni evroligaški duel zakazan za naredni petak, kada u dvoranu „Aleksandar Nikolić” stiže sve bolji Armani iz Milana.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама