Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Zvezda u “Fernando Buesa Areni” – petak 2030h

Izvor: KK Crvena zvezda
Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali preko Frankfurta u Vitoriju, gde ih u petak od 20.30 ćasova očekuje meč 21.kola Evrolige protiv Baskonie Gasteiz
Košarkaši Crvene zvezde mts putuju oko 14 časova preko Nemačke u Španiju, gde ih u petak očekuje meč 21.kola Evrolige protiv Baskonije. Jedinog predstavnik regiona u Evroligi ponovo očekuje prilično naporan put, prvo let do Frankfurta, pa iz Nemačke do Bilbaa, a nakon transfera autobusom do Vitorije, crveno-beli će u hotelu biti tek u kasnim večernjim časovima.
Crvena zvezdai nakon velike pobede nad Olimpjakosom, želi da pruži još jednu dobru partiju u elitnom takmičenju, i pored činjenice da trener Dušan Alimpijević neće moći da računa na povređenog Peru Atića, kome se zbog povrede zadnje lože na poslednjem treningu pridružio i Marko Kešelj, pa je u avion za Vitoriju „uskočio” u poslednjem trenitku Džejms Feldin:
„Bodovi koje smo osvojili u prethodnom periodu protiv Olimpijakosa i Partizana su uz važnost tih mečeva, i svojevrsna mala potvrda da igramo bolje kada imamo vremena da treniramo. Očekuje nas utakmica sa Baskoniom na gostujućem parketu. U odnosu na prvi meč, nije se mnogo toga promenilo kod njih, oni su promenili trenera neposredno pred našu prvu utakmicu u Beogradu, igraju dobro, konstantni su, i potpuno zasluženo su tu gde su na tabeli Evrolige, u ravnopravnoj borbi za plasman u TOP 8.  Kada govorimo o Baskoniji, u pitanju je ekipa koja je jedna od najboljih na centarskim pozicijama 4 i 5. Imaju puno opcija na toj poziciji, čvrsti su, stabilni, i sve to na pravi način povezuje igrom u oba pravca jedan od najboljih plejmejkera trenutno, Grejndžer” rekao je trener crveno-belih i osvrnuo na period između prve i ove druge utakmice sa Baskoniom:
„Oni se od tada nisu mnogo promenili, ali mi jesmo kao tim u odnosu na taj početak. Igrači su napredovali i individualno, i sve to stavili u službu tima. Nismo bez šanse” rekao je trener crveno-belih.
Dejan Davidovac postaje sve veća uzdanica Crvene zvezde mts i u najvećim evroligaškim izazovima. Nakon pobeda nad Olimpijakosom i Partizanom, sledi novi izazov i put u Vitoriju:
„Očekuje nas sigurno vrlo teška utakmica. Posle pobeda nad Olimpijakosom, što je bilo vrlo značajno za nas, i Partizanom, jer je u pitanju derbi i važan meč za rasplet u ABA ligi, idemo u Vitoriju sa velikim samopouzdanjem. Znamo da je Baskonia vrlo težak protivnik, igraju na svom terenu, znamo ih dobro, posebno da su kvalitetni na pozicijama visokih igrača. I u Beogradu su igrali dobro, iskusni su, kažnjavali su svaku našu grešku. Dobar tim, ali ponavljam, želimo da napravimo dobar rezultat tamo i očekujem utakmicu koja će biti slična onoj u Beogradu” rekao je Davidovac.
Crveno-beli su u četvrtak trenirali u Beogradu, a odmah nakon treninga su se uputili ka aerdoromu „Nikola Tesla”.
U Vitoriji će na dan utakmice imati šuterski trening, a povratak za Beograd planiran je u subotu. Već u ponedeljak od 18 sati sledi i novi duel ABA lige protiv FMP-a.
Meč Baskonia – Crvena zvezda mts igra se u „Fernando Buesa Areni” od 20.30 časova.
Скочи на траку са алаткама