Одбојка Одбојка/Вести Одбојкашице

Poraz Zvezde u Rumi posle pet setova

Izvor: SD Crvena zvezda

Odbojkašice Crvene zvezde doživele su poraz u 14. kolu BPŠ Superlige Srbije od Vizure u Rumi rezultatom 3:2, po setovima 28:26, 23:25, 25:20, 28:30, 15:5.

Domaće su bolje ušle u meč i došle su do vođstva od 8:3 na početku meča. Posle asa Gajevićeve bilo je 11:6, a nakon tehničkog tajm auta boljom igrom u odbrani Vizura dolazi do prednosti od 14:8. Međutim, Zvezda je postepeno smanjivala zaostatak. Bojana Milenković je predvodila crveno-bele do izjednačenja 18:18. Naša ekipa je potom i povela sa 19:20, pa se ušlo u neizvesnu završnicu. Vizura je prva došla do set lopte koju je neutralisala Milica Tasić. Potom je i Zvezda imala šansu za vođstvo koju nije iskoristila, pa su domaće došle do druge prilike. Milenkovićeva je spasila i drugu set loptu, ali treću naše odbojkašice nisu i domaće su povele sa 28:26.

Sa pet uzastopnih poena Vizura je povela sa 13:9 u drugom setu. Zvezda je uspela sa pet poena u nizu da preokrene rezultat u svoju korist. Poenima Milke Stijepić i Milice Tasić, a onda i blokom Sare Vučićeviće naš tim je izjednačio, da bi posle dve greške domaćih poveo sa 18:20, pa je usledio tajm aut Vizure. „Ajkulice“ su izjednačile, a nakon novih serija poena, crveno-bele su stigle do prve set lopte preko Tasićeve. Odmah je priliku iskoristila Katarina Čanak posle sjajnog bloka za izjednačenje u setovima – 23:25.

Vizura je opet bila bolja na početku seta. Povele su domaće sa 6:3, pa 9:5, a na polovini seta bilo je 14:7 za domaće. Crveno-bele su pokušavale da uhvate rezultatski priključak, ali nisu uspele da ozbiljnije ugroze vođstvo aktuelnih šampionki. Vizura dolazi do sedam set lopti, ali je naš tim odličnom igrom na mreži uspeo da neutrališe tri, ne i četvrtu posle koje je domaći tim ponovo poveo – 25:20.

Tokom čitavog četvrtog seta ekipe su vodile veliku borbu. Smenjivale su se u vođstvu sve dok Vizura nije vezala tri poena na servis Gajevićeve za 19:16. Zvezda je imala odgovor, pa je sa četiri vezana poena preokrenula rezultat u svoju korist za 19:20. Igrao se poen za poen da bi Milenkovićeva vezala dva poena za vođstvo naše ekipe od 21:23. Vizura je odmah izjednačila, pa je Vladisavljev zatražio tajm aut. Zvezdin korektor Milka Stijepić donosi set loptu koju naš tim ne koristi. Pokazale su crveno-bele veliku želju i čvrst karakter, imale su još pet novih prilika, a šestu set loptu koristi iz bloka Katarina Čanak za novo izjednačenje – 28:30.

Nije dobro počelo za izabranice Aleksandra Vladisavljeva. Vizura je povela sa 4:1, a na promeni strana bilo je 8:4. Zvezdin rival je vezao još šest poena i došao do deset meč lopti. Drugu koristi Vizura za konačnih 15:5.

Bolja igra na mreži (16-10 blokova) i odličan servis (čak 13 asova naspram jednog asa crveno-belih) mnogo su pomogli Vizuri da u ovom meču dođe do pobede i sačuva lidersku poziciju. Crvena zvezda je bila oslabljena izostankom kapitena Nikoline Lukić zbog povrede, kao i odlaskom Ane Bjelice u švajcarski Volero.

Najefikasnija u timu Crvene zvezde bila je Bojana Milenković sa 26 poena. Milica Tasić je upisala 14, a Katarina Čanak i Milka Stijepić po 10 poena. Crvenoj zvezdi je ovo 18. poraz od Vizure u nacionalnom prvenstvu, ali i dalje ima prednost u pobedama (20-18).

Odbojkašice Crvene zvezde u nedelju očekuje novi derbi jer u okviru 15. kola BPŠ Superlige Srbije dočekuju Železničar iz Lajkovca.

VIZURA – CRVENA ZVEZDA 3:2 (28:26, 23:25, 25:20, 28:30, 15:5)

Ruma – Dvorana: SC Ruma. Sudije: Vladimir Cvetković i Anđelko Popović. Trajanje meča: 132 minuta.

VIZURA: Erić 19, Gajević 16, Dimić (libero), Lozo 30, Aleksić 21, Veselinović, J. Kocić, Ćirović 2, Pejčić, Rodić, Carić 11. Nije igrala: Trener: M. Kocić. Dejan Desnica.

CRVENA ZVEZDA: Sekulić, Čanak 10, Stijepić 10, Đurić, Marković 5, Milunović, Đorđević, Milenković 26, Tasić 14, Bukilić 1, Vučićević 2, Stepanović (libero). Trener: Aleksandar Vladisavljev.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама