Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Sileks 1:1 (1:0)

Izvor: FK Crvena zvezda

Ni u drugoj utakmici dana, fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da zabeleže pobedu, ali rezulat utakmice nije ono što će zabrinuti koliko povreda Ričmonda Boaćija.

540-sileks1-gtr.jpg

Teren: Kompleks hotela „Riksus“
Sudija: Pavel Gil (Poljska)
Strelci: Filipović (ag) u 3′ za Crvenu zvezdu, Blagojević u 51′ za Sileks.

Crvena zvezda: Kahriman, Gobeljić, Babić, Eraković, Hajdin, Račić, Milijaš, Milić, Srnić, Adžić, Boaći.
Igrali su još: Pavkov, Supić, L. Ilić, Anđelković

Sileks: Mitrović, Blagojević, Gucev, Stojčevski, Gorgiev, Filipovski, F. Gligorov, G. Gligorov, Timov, Filipović, Timovski.

Crvena zvezda je mnogo kvalitetniji tim od makedonskog Sileksa, i to nije bilo dovedeno u pitanje ni u jednom trenutku. Međutim, činjenica je da su crveno-beli tokom većeg dela ove utakmice bili pod utiskom povrede Ričmonda Boaćija koji je u 19. minutu morao da napusti teren. Nakon jednog duela, Boaći se požalio na bol u desnoj nozi. Sileks je tokom čitavog prvog poluvremena igrao veoma grubo, na momente i preoštro. Osim Boaćija, i Srnić je u dva navrata dobio udarce, srećom bez većih posledica.

Već u trećem minutu Crvena zvezda je povela. Uz malo sreće, doduše; bio je to centaršut Milijaša iz kornera, a loptu je glavom zahvatio Filipović i neodbranjivo je uputio u sopstvenu mrežu. Zvezda je nastavila da igra svoju igru, a Sileks je zapretio samo jednom, kada je njihov napadač umakao inače veoma sigurnom tandemu Babić — Eraković, ali glavom šutirao preko gola. Nakon pomenute povrede Boaćija, igra je često bila prekidana, u nekoliko navrata se fudbalerima ukazivala pomoć, i malo toga lepog za oko bilo je viđeno. Treba pomenuti još i šansu koju je imao Slavoljub Srnić; prihvatio je loptu upućenu kroz odbranu Sileksa, uspeo da predribla golmana, a onda gađao drugu stativu kako bi sprečio štopera Sileksa da uklizavanjem izbaci loptu van terena. Nažalost, nije bio precizan i pri rezultatu 1:0 se otišlo na odmor.

Crvena zvezda nije dobro ušla u nastavak utakmice. Već posle pet minuta igre dogodilo se izjednačenje: nakon izvedenog slobodnog udarca Blagojević je šutirao glavom i lobovao istrčalog Supića. Zvezda je nakon toga pokušavala da ponovo povede, dok su fudbaleri Sileksa trošili vreme, zadovoljni nerešenim rezultatom. Srnić je čak tri puta dobro šutirao, a golman Mitrović je uspevao da odbrani i spreči ga da postigne gol. Pavkov je bio u prilici da zahvati loptu i sprovede je i gol nakon kornera, ali je lopta prohujala duž peterca.

Novi razlog za brigu trenera Vladana Milojevića je i povreda Strahinje Erakovića. Nezgodno je Strahinja stao, noga mu je „propala“ i nakon toga se otežano kretao. Doduše, naš mladi štoper nije želeo da napusti igru, ali mu je Milojević sugerisao da izađe kako ništa ne bi bilo prepušteno nepotrebnom riziku. Do kraja utakmice Zvezda je bila apsolutni vladar dešavanja na terenu, čak i sa igračem manje, ali Sileks se grčevito branio, i uspeo je da se odbrani.

Crvena zvezda je na taj način zabeležila i drugi remi danas, identičnim rezultatom 1:1.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama