Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Crvena zvezda – Amkar 1:1 (1:1)

Izvor: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je u trećoj pripremnoj utakmici u Antaliji, a prvoj od dve utakmice predviđene za današnji dan, zabeležila prvi remi.

540-amkar-463.jpg

Teren: Kompleks hotela „Riksus“.
Sudija: Abdulbaer Dairbek
Strelci: Rodić u 30′ za Crvenu zvezdu, a Budkovski u 33′ za Amkar.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, Donald, Jovičić, Krstičić, Radonjić, Ben, Pešić.
Igrali su još: Nikolić, I. Ilić.

Amkar: Nigmatulin, Idovu, Belorukov, Sivakou, Zanev, Ogude, Miljkovič, Komolov, Gol, Bodul, Budkovski.

Crvena zvezda je odmerila snage sa još jednim ruskim predstavnikom. Fudbaleri Amkara pripremaju se u Antaliji, kao i naši fudbaleri, i danas su se pokazali kao izuzetno organizovana i disciplinovana ekipa. Ako bismo sudili po posedu lopte, Zvezda je bila u potpunosti dominantna ekipa. Mnogo se više vremena provelo na polovini Amkara koji se organizovano branio i koristio veliki broj sitnih faulova kako bi sprečavao da naši fudbaleri i dođu u situaciju da zaprete. Zvezdina odbrana je, sa druge strane, kao i do sada delovala veoma sigurno, pa u prvih pola sata igre gotovo da nije bilo pravih prilika.

A onda, viđena su dva gola za samo tri minuta. Povela je Crvena zvezda u 30. minutu i to posle kornera. Le Talek je na prvoj stativi bio najviši u skoku i uspeo je da prosledi loptu ka drugoj stativi. Tamo je najpre Ben uputio povratnu loptu ka Donaldu, a Zvezdin kapiten ju je odložio ka Rodiću. Naš bek je šutirao u dalji ugao i uspeo da kroz šumu nogu bude precizan. Međutim, kao da je ovaj gol pomalo opustio naše fudbalere koji nisu uspeli ni tri minuta da zadrže vođstvo. Prelako je ispala naša odbrana u 33. minutu, Komolov je sjajno prošao, predriblao Savića i asistirao ka Budkovskom koji sa tri metara šutira iz prve i donosi Amkaru izjednačenje.

Posle primljenog gola Zvezda je nastavila da napada kao što je radila od prvog zvižduka sudije. Strpljivo, sa dosta dodavanja, crveno-beli su tražili pukotine u odbrani ruske ekipe. Činilo se da je Pešiću potrebna podrška u napadu jer je u više navrata bivao zaustavljen povlačenjem, a neretko su ga čuvala čak dvojica fudbalera. Zvezda jeste želela do drugog gola, ali do kraja prvog dela igre bolje prilike imao je Amkar. Komolov je u jednoj situaciji uspeo da se nađe „oči u oči“ sa Borjanom ali je nespretno šutirao, pa situacija nije bila opasna koliko je mogla da bude, a u poslednjim trenucima prvog dela i Borjan se istakao dobrom intervencijom.

Ako za prvi deo igre može da se kaže da nije bilo mnogo prilika za gol, to još i više važi za nastavak utakmice. Amkar se opredelio za potpunu defanzivu, pa je utakmica počela da liči na superligaške u kojima Crvena zvezda mora da se bori sa bunkerom protivnika. I pored defanzive, Amkar je u nekoliko navrata demonstrirao koliko je opasan iz kontranapada, ali defanziva je ono čime se mogu pohvaliti jer Rusi su igrali veoma disciplinovano i organizovano. Zvezda je pokušavala strpljivom igrom, ponekad i prodorima, ali bez uspeha.

Ispostavilo se da je jedan trenutak dekoncentracije u našoj odbrani koštao Zvezdu pobede. Međutim, ovo su pripreme, greške su sada dozvoljene i, zašto ne reći, donekle i očekivane, jer fudbaleri rade dosta naporno i svakako da im nedostaje svežine.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама