Fudbal Fudbal/Vesti

Račić: Prija nam veliki broj mečeva

Izvor: SD Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde odradili su prvi od dva treninga koliko ih danas očekuje u Antaliji.

Posle jučerašnjeg oporavka od utakmica, naša ekipa vratila se ustaljenom ritmu rada. Od deset časova baši prvotimci izašli su na teren i otpočeli su sa treningom. Gotovo sat vremena prepodnevnog rada bilo je posvećeno vežbama snage i funkcionalne sposobnosti. Na samom kraju treninga neki od fudbalera uvežbavali su šuteve sa distance, a novi sastanak na terenu zakazan je za 17 časova po lokalnom vremenu kada će naša ekipa obaviti završne pripreme za dva prijateljska meča koja je sutra očekuju. Prvi susret zakazan je za 9:30 po srpskom vemenu sa Amkarom, a naredni od 15 časova sa Sileksom.

– Juče smo imali vremena za odmor i moram da priznam da nam je to izuzetno prijalo jer u pripremnom period uvek radimo izuzetno naporno. Danas smo se ponovo vratili na ustaljeni ritam od dva treninga na dan. Prvi deo ovog prepodnava bije je malo lakši rad, fokusirali smo se na vežbe snage i rad bez lopte, a u drugom delu ćemo više raditi na taktičkom delu kako bismo nastavili pripreme za naredne prijateljske mečeve koji nas očekuju – rekao je Račić.

Naši fudbaleri zadovoljno su što imaju priliku da već sada pokažu svoju formu u utakmicama.

– Odlično je što imamo po dve prijateljske utakmice i što tako svi igrači imaju priliku da dobiju veću minutažu. Imamo oformljene dve ekipe i gotovo svi igramo preko 70 minuta. To nam zaista svima mnogo znači kako bismo se što bolje pripremili za sve ono što nas očekuje kada sezona počne, na prvom mestu za susre sa CSKA.

Mladi vezista istakao je da ekipi ništa ne pada teško na pripremama u Turskoj.

– Najteži rad je bio na Kipru, sada je mnogo bolje, nije nam teško jer više radimo sa loptom. To je mnogo zanimljiviji rad. Svakom igraču mnogo više prija rad sa loptom nego suvo trčanje. Bitno nam je da smo to najteže prošli – poručio je Račić.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama